În anul Centenarului Marii Uniri, personalităţi ale vieţii culturale şi susţinători ai culturii buzoiene au devenit cetăţeni de onoare ai judeţului.

Astfel, le sunt recunoscute meritele pentru contribuţia deosebită adusă promovarea şi valorificarea în plan intern şi internaţional a personalităţii şi valoroasei opere literare a marelui scriitor de origine buzoiană Vasile Voiculescu.

Iniţiativa de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare” al judeţului Buzău aparţine Direcţiei de Cultură, ca semn de recunoaştere a contribuţiei celor şapte personalităţi la diversificarea vieţii culturale a judeţului şi la promovarea operei scriitorului Vasile Voiculescu.

”Dumitru Ion Dinca, Valeriu Nicolescu, Cristinel Popa, Florentin Popescu, Eugen Sandu, Ionel Stanuta si Gheorghe Petcu sunt 7 personalitati si sustinatori ai culturii buzoiene care au primit, cu ocazia aniversarii Centenarului Marii Uniri si implinirea a 50 de ani de la infiintarea judetului Buzau, titlul de Cetatean de onoare al Judetului Buzau! Va multumim pentru tot ceea ce ati realizat pentru cultura buzoiana si istoria locala!”, a scris pe Facebook, Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.