Petruș Cîrcei, şeful suspendat al Finanțelor Publice Buzău a fost trimis în judecată pentru favorizarea făptuitorului. Pentru această acu­zație a și fost audiat în luna august la DIICOT București.

În data de 8 noiembrie, Petruş Cîrcei a fost deferit justiției fiind singurul inculpat în dosarul care va fi judecat la Curtea de Apel București. Luni, instanța a constatat legalitatea mă­surii controlului judiciar luată față de Cîrcei și a dispus interzicerea exer­citării de către acesta a activi­tății de funcționar public pe perioada cât se va afla sub măsura preventivă. Decizia poate fi contestată.

„Declinare de competență So­luția pe scurt: Sentința penală nr.198/F din 14.XI.2016 – Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București. Constată intervenit conflictul negativ de competență și dispune sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în vede­rea soluționării conflictului negativ de competență. În baza art. 207 C.p.p. constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar față de inculpatul Cîrcei Petruș Octavian și menține această măsură. În baza art. 215 al. 9 C.p.p. modifică obligația reglementată de dispozițiile art. 215 al. e C.p.p. impusă inculpatului în sensul că acesta are obligația să nu exercite activitatea de funcționar public. Cu contestație în 48 de ore sub aspectul măsurii preventive. Pronunțată în cameră de consiliu, azi, 14.11.2016“, se precizează în încheierea pe scurt a ședinței de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.