jucarii
Atenție ce cumpărați! Piața buzoiană este plină de marfă contrafăcută. Numai în timpul verificărilor întreprinse marți de către polițiștii buzoieni au ieșit la iveală două situații în care indivizi puși pe căpătuială prin mijloace ilegale au scos la vânzare marfă contrafăcută.
”Polițiștii de investigare a criminalității economice și reprezentanţi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au efectuat verificări la o societate administrată de un cetățean în vârstă de 42 de ani în incinta spațiului verificat fiind găsite jucării purtând inscripțiile unor mărci protejate cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute şi pentru care nu au putut fi prezentate documente de conformitate.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.84/1998 privind mărcile.Produsele respective au fost retrase de la comercializare”, se arată în comunicatul remis de IPJ Buzău.
De asemenea, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii de investigare a criminalității economice pe linia respectării legalităţii desfăşurării activităţilor de comerţ cu produse, într-un complex comercial din Buzău a fost depistat un buzoian de 48 de ani, persoană fizică autorizată care deținea 21 de articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte cu privire la care există suspiciunea că sunt contrafăcute purtând însemne şi inscripţii similare cu ale mărcilor protejate.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
Marți, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 5 infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 10.000 de lei și au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 21.000 lei.
Activitățile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice în perioada sărbătorilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.