În urmă cu puțin timp, consilierii municipali au respins proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Pieței Dacia în Piața Revoluției 1989.

Pentru a fi aprobată, propunerea nevoie de cel puțin 12 voturi favorabile. În urma votului electronic au fost înregistrate doar șapte opținui „pentru, 13 „împotrivă” și o abținere, ceea ce a dus invariabil la respingerea proiectului.

În susținerea proiectului său, consilierul Silviu Roșioru a uzat de o frazeologie patriotardă, arătând că propunerea este a tuturor revoluționarilor buzoieni. Mai mult, el a susținut că primarul Constantin Toma le-ar fi dat revoluționarilor „un cec în alb” la ultima întâlnire, promițându-le că va aproba schimbarea denumirii pieței.

„Afirmația făcută de dl Roșioru cum că aș fi fost de acord cu treaba asta nu este valabilă. Am o mulțime de mesaje de la cetățenii care nu vor schimbarea denumirii. De generații întregi acest loc se numește Piața Dacia și cred că Dacia înseamnă mai mult decât Revoluția. Cred că este bine ca, deocamdată, să rămână așa.

Am tot respectul pentru participanții la Revoluție. Și eu am fost unul dintre ei, e drept, fără certificat de revoluționar. Văzând atâta umplutură și atâta faună care nu a făcut niciun bine acestei țări, nu am mai luat certificat de revoluționar.”, a replicat Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.