Starea destul de jalnică a Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost cauzată în mare parte de numărul foarte mare de prezentări zilnice, care au transfomarmat secţia într-un spaţiu impropriu cu imposibilitatea desfăşurării unui act medical corespunzător.  Aceasta este motivaţia care l-a determinat pe noul manager al unităţii spitaliceşti, medicul chirurg Marius Anastasiu, să se gândească la o reorganizare a UPU. În prezent se lucrază la configurarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene care ar viza modificarea completă a arhitecturii Unităţii de Primire Urgenţe.

Ideea medicului Anastasiu a venit după vizita unui omolog de la Lion căruia nu i-a venit să creadă că de fapt spaţiul acela necorespunzător, îngrămădit, era UPU de unde îşi culege patologia, un spaţiu impropriu, inadecvat.„Am decis că dacă voi accede în funcţia de manager, voi încerca să identific fonduri interne şi europene să fac aici o plombă pe spaţiul care este acum parcare. Această plombă va avea subsol, unde va fi parcare şi astfel maşinile să nu se mai intersecteze cu salvările, la parter vor fi cabinete medicale, iar la etaj vor fi spaţii conexe cu un mini-bufet unde cei care aşteaptă să poată bea o cafea. Deasupra, conjuctură îmi  permite să fac un heliport şi astfel să nu mai duc pacientul pe stadion pentru a putea fi preluat cu elicopterul”, a spus dr. Marius Anastasiu, directorul Spitalului Judeţean.

Valoarea proiectului este de câteva milioane de euro şi ar fi imposibil de realizat cu fonduri interne. Anul viitor ar trebui să se ştie dacă acesta este viabil şi poate fi pus în practică cu fonduri structurale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.