Un nou termen de plata a subventiilor catre fermieri a fost lansat recent de catre secretarul de stat in MADR, Sorin Radu. Potrivit acestuia, agricultorii ar putea sa-si incaseze banii, intr-un scenariu „optimist” chiar la finalul lunii martie.
„Un termen maximal pentru a demara aceste plati a fost stabilit pentru 8 aprilie, dar noi tragem nadejde si am stabilit cu ambele parti, cu APIA si dezvoltatorul de soft, ca pe masura ce vom avansa cu toate operatiunile de dezvoltare vom incerca sa mai economisim din mers, sa devansam chiar cu putin, o saptamana sau doua si acest termen. Intr-un scenariu optimist reusim in cursul lunii martie spre final. Controalele pe teren sunt finalizate, suntem in curs cu controalele administrative, mai ramane ca toate acestea sa fie implementate in softul informatic, dar avem nevoie de foarte multe functionalitati pentru a ajunge la toate acele etape de calcul si autorizare a platii”, a declarat Sorin Radu, secretar de stat in MADR, pentru Agerpres.
Oficialul din MADR a mai precizat ca s-a reusit „ cu mari eforturi” plata in avans la finalul lunii noiembrie pentru 602.000 fermieri dintr-un total de 879.000 eligibili care au depus cereri de plata.
Saptamana trecuta, ministrul Agriculturii a declarat pentru un post de televiziune ca plata avansului din subventie va incepe din data de 8 aprilie 2016.
Anul trecut au beneficiat de avansul SAPS un numar de 602.159 fermieri cu o suprafata de 5.753.954 ha, suma totala platita fiind de 1,128,470,121.91 lei (255.448.678,85 euro), conform unui comunicat APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.