Muzeul Județean Buzău organizează cea de-a XX-a ediție a sesiunii de comunicări științifice „Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate”, eveniment la care vor participa ercetători din Republica Moldova și România.

Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc miercuri, 9 noiembrie, ora 14.00 în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău. Comunicările științifice și discuțiile circumscrise temelor celor două secțiuni vor fi prezentate în continuare, în după-amiaza zilei de 9 noiembrie și pe tot parcursul zilei următoare, în spațiile amenajate în acest sens în cadrul spațiului expozițional al muzeului. Accesul publicului la lucrările sesiunii este liber.

#Programul manifestării include comunicări reunite în cadrul a două secțiuni:

I. Preistoria Carpaților de Curbură și a zonelor învecinate;

II. Habitat și morminte din epoca fierului.

La această activitate științifică, alături de specialiștii muzeului participă #invitați de la mai multe instituții de profil din România, printre care se află: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, București; Institutul de Arheologie Iași; Universitatea Al.I. Cuza Iași; Centrul de Cercetări Antropologice „Olga Necrasov”, Academia Română – Filiala Iași; Universitatea București; Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea; Complexul Muzeal Național Curtea Domnească, Târgoviște; Muzeul Județean Teleorman; Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” Galați; Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, Bacău; Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Sfântu Gheorghe; Muzeul Vrancei; Complexul Muzeal Național Neamț; Muzeul Județean Argeș; Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj Napoca; Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova; Muzeul Județean Ialomița; Muzeul Municipiului București.

Totodată, vor fi prezenți la Buzău pentru a participa la activitatea menționată și colaboratori fideli ai muzeului, reputați cercetători din Republica Moldova (de la Universitatea de Stat din Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Institutul de Cercetări Bioarheologice și Etnoculturale, Chișinău). , anunță reprezentanții Muzeul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.