PNL îşi bate joc de presă ! Convoacă conferinţe de presă de pe mailuri fictive !  Preşedintele organizaţiei spune că situaţia este sub control dar nu-şi asumă comunicatele de presă. Dorin Bădulescu ascultă ordinele de teamă să nu fie debarcat. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la PNL seamănă cu un scandal de divorţ în care niciunul dintre parteneri nu ştie ce vrea. Iată mailul  trimis de pe adresa : mirunacaza@yahoo.ro către presa buzoiană

 

Astăzi, joi, la ora 13.00, PNL Buzău va organiza la sediul său o conferință de presă, ca reacție la ticăloșia cuplului Vasile Blaga-Cezar Preda de a vinde partidul baronilor roșii, Ion Vasile și familia Mocanu, peste capul organizației județene a PNL.  

O mare parte a filialei PNL Buzău intenționează să își anunțe demisia și plecarea din partid, cel mai probabil către ALDE, dacă trădarea de la București nu va fi stopată până luni de Alina Gorghiu, Victor Orban și de ceilalți liberali vechi, cu influență în partid.

Liderul județean al liberalilor, Dorin Bădulescu, s-a dovedit a fi slab și timorat în fața trimisului de la centru, Teodor Atanasiu, pe timpul ședinței scandaloase de acum două zile. De aceea, protestele de azi se așteaptă să fie conduse de membri mai hotărâți ai organizației. Liderul protestatarilor, cel mai vehement și mai vocal liberal, pare a fi avocatul Lucian Sălcuțan, care le cere demisia din partid lui Vasile Blaga și lui Cezar Preda, acuzându-i că au vândut organizația de la Buzău, în interes personal, după ce, mai întâi, au distrus-o premeditat. Lucian Sălcuțan îi acuză pe foștii lideri PDL-iști că, după migrarea la PSD a fostului președinte PNL Cristinel Bîgiu, în septembrie 2014, împreună cu 24 de primari liberali din județ, Cezar Preda a blocat orice reconstrucție a organizației, iar când și-a desăvârșit opera de distrugere a plecat mulțumit la București.

Cu ce să-l fi convins Ion Vasile și Victor Mocanu pe Vasile Blaga ca să comită o asemenea ticăloșie, de necrezut nu doar pentru toți liberalii din țară, dar și pentru aproape toată presa din România? Cu pocăința lor? Cu demonstrații că și-au schimbat ideologia, devenind subit liberali, la bătrânețe? Nu. I-au convins cu BANI. Ca la piață. Și atunci cine a luat banii? Că doar nu se regăsesc în trezoreria PNL. Bineînțeles că Vasile Blaga și Cezar Preda, doi politicieni fără perspective de a mai face carieră, care dau ultimele lor tunuri înainte de a fi cercetați penal pentru cât au jefuit țara. DNA și ANAF ar trebui să cerceteze această tranzacție, așa-zis făcută din rațiuni politice. Care rațiuni? Să comiți o trădare ca asta, o blasfemie pentru orice liberal adevărat, nu se poate justifica prin aplicarea unei soluții excepționale, necesară refacerii unei organizații slabe (pe care tot tu ai îngropat-o, de fapt).

Deși pare un scandal de provincie, acest eveniment are o semnificație națională, deoarece vechii liberali din toată țara se conving ce catastrofă a fost fuziunea lor cu PDL. Așa se explică de ce această știre locală, despre oameni de nimic și îndeletnicirile lor mizerabile este, de 48 de ore, cea mai mediatizată și mai dezbătută știre locală din România.

Azi, la ora 13.00, la Buzău va fi scandal, va fi revoltă, va fi protest, va fi luptă politică.

Veniți cu toții, presă locală, centrală și cetățeni, liberali sau nu, care doriți să vă salvați orașul de ciuma roșie a lui Ion Vasile și a clanului Mocanu!

 

Cu considerație,

Miruna Cazacu

 

 

Supriza presei a fost că preşedintele PNL Buzău Dorin Bădulescu a anunţat că defapt numai ţine nicio conferinţă de presă pentru că secretarul partidului Ilie Bolojan şi-a anunţat sosirea la Buzău , duminică la ora 16 pentru a lămuri situaţia din filială. “ Nu mai dăm nicio declaraţie de presă decât după lămurirea situaţiei”, a fost poziţia lui Bădulescu în faţa reprezentanţilor mass-media locale şi centrale. Întrebat cine a chemat atunci presa la conferinţă răspunsul a fost hilar: nu ştim, nu noi. Deranjaţi de această atitudine de bătaie de joc, jurnaliştii au căutat să afle care este defapt miza mailurilor otrăvite în care se aruncă cu noroi şi mai mult decât atât se aduc acuzaţii grave unor membri ai PNL. Niciunul dintre cei aflaţi la masa prezidiului nu a avut darul să lămurească situaţia. Ioan Caton Mateeşescu , candidat al PNL pentru CJ, a răspuns însă, vădit enervat de insistenţele ziariştilor, la întrebări ce vizau nemulţumirile generate de aducerea deputatului Adrian Mocanu şi a doctorului Ion Vasile în sânul organizaţiei.  “   Când l-am întrebat pe doctor ( Ion Vasile) de ce vrea să vină în PNL , acesta a răspuns : să-l termin pe Marcel, da nu ştiu la care Marcel s-a referit” a precizat Mateeşescu. Singura concluzie de la această conferinţă de presă, pe care liderii nu o mai doreau a fost că nu vor ca cei doi parlamentari PSD Adrian şi Victor Mocanu , precum şi Ion Vasile  să facă parte din filiala Buzău a PNL. Nu-i primim în rândurile organizaţiei a spus Bădulescu, se încalcă statul a precizat avocatul Sălcuţan. Deşi în mailul trimis presei avocatul Sălcuţan era ăprezentat ca fiind cel mai vocal dintre liberalii protestatari, astăzi a tăcut mîlc atunci când a fost întrebat de dovezile pe care le deţin vizavi de aşa zisa vânzare a partidului către PSD. A fost vocal însă când a aruncat vina destabilizării PNL –ului pe Cristi Bîgiu care a plecat la PSD.

Fără doar şi poate pseudo-conferinţa de presă a PNL-ului de astăzi a arătat în ce situaţie jalnică se află filiala şi câtă degringoladă este la această oră în partid. Mulţi dintre cei care se aflau în sediul PNL şi au asistat la conferinţă , la finalul acesteia au mormăit nemulţumiţi de modul lipsit de coerenţă al comunicării dintre lideri şi presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.