Alina GORGHIU si Vasile BLAGA
Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă într-o conferință de presă la Buzău că partidul ia în calcul depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, ca urmare a lipsei sale de reacție după accidentul în care polițistul Bogan Gigina și-a pierdut viața în timp ce se afla în coloana sa oficială.
” Sunt în continuare întrebări la care Oprea nu a răspuns. Și vorbim de 4 zile de tăcere de când polițistul Bogdan Gigina și-a pierdut viața în misiune. Se distruge credibilitatea instituțiilor, în primul rând a Ministerul de Interne a cărui credibilitate trebuie apărată de oricine inclusiv de ministru, dar iată că se refuză o explicație, o reparație morală, familia merită toate explicațiile despre ce s a întâmplat acolo. Dacă aceste lămuriri nu vor fi făcute publice atunci se impune o demisie, e un gest necesar, iar dacă nu va fi, se impune demiterea de către premierul Ponta”, a spus Alina Gorghiu.
Ea a adăugat că luni va propune conducerii partidului și grupurilor parlamentare o discuție cu privire la pârghiile parlamentare care pot face lumină în cazul accidentului în care a murit polițistul Bogdan Gigina, luându-se în calcul inclusiv depunerea unei moțiuni împotriva lui Gabriel Oprea.
”Vorbim de mijloace parlamentare: o moțiune simplă, o comisie de anchetă, interpelări și orice mijloc parlamentar care va reuși să lămurească o situație pe care oprea avea obligația domnul Oprea să o lămurească. Nu a făcut-o , noi punem interesul public înaintea oricărui interes politic. Luni vom discuta cu grupurile parlamentare, vom discuta si vom opta pentru pârtia parlamentară cea mai eficientă. Putem face interpelări față de diverse instituții, să chemăm ministrul în Parlamentar, sunt multe pârghii pe care le vom analiza si luni vă vom prezeta decizia pe care grupurile parlamentare o vor lua”, a mai spus Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.