Autorităţile buzoiene au decis să reabiliteze podul rutier din bariera Brăilei, care în ultimii ani s-a degradat foarte mult. Construit în urmă cu aproape cinci decenii, podul nu a beneficiat de nicio reparaţie capitală, devenind un pericol pentru siguranţa traficului.

Din podul rutier care face legătura între Bulevardul Republicii şi strada Horticolei au început să se desprindă bucăţi de beton. Câteva fotografii apărute de curând în mediul online le dau frisoane participanţilor la trafic şi pietonilor care trec zilnic prin zonă. Crăpăturile vizibile apărute în beton şi rugina de pe elementele metalice i-au făcut pe unii cetăţeni să se adreseze conducerii Pirmăriei.

Problema este în atenţia autorităţilor locale de mai mult timp, însă abia anul acesta a fost luată decizia unei intervenţii rapide, care să înlăture starea de pericol. Soluţia, reparaţia capitală a podului rămas neconsolidat vreme de aproapte o jumătate de secol.

În perioada imediat următoare va fi demarat un studiu care să releve gradul de degradare a structurii de rezistenţă şi a căii de rulare, după care la pod se va interveni cu lucrări urgente de reabilitare.

Podul de la Marghiloman a fost construit în 1970, iar de atunci nu a beneficiat niciodată de reparaţii capitale. El deserveşte traficul auto şi pietonal în zona Barierei Brăilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.