Autorităţile locale din Buzău anunţă că, cel mai probabil, circulaţia rutieră pe podul Marghiloman, intrat în toamnă în reabilitare, va fi posibilă începând de joi, 16 ianuarie. Reabilitarea obiectivului a fost finanţată din bugetul local şi cu un sprijin financiar de 1,5 milioane de euro de la fostul Guvern al României.

Lucrările la podul de la Marghiloman au demarat în luna septembrie 2019, după ce în iunie o porţiune de zece metri destinată circulaţiei pietonale s-a desprins şi a căzut pe breteaua care duce spre Brăila.
Din fericire, în zonă nu se aflau pietoni sau maşini, nefiind înregistrate victime.
Municipalitatea buzoiană a dispus efectuarea unor lucrări ample, care sunt acum pe cale de a se finaliza. Muncitorii au lucrat în ritm alert, astfel că cel mai probabil, la finele săptămânii obiectivul va fi redat circulaţiei.
Reabilitarea podului de la Marghiloman s-a realizat cu bani de la bugetul local şi cu un sprijin financiar de 1,5 milioane de euro de la fostul Guvern al României.
Obiectivul a fost dat în folosinţă în urmă cu 48 de ani iar de atunci nu a fost niciodată reabilitat complet, ci a trecut doar prin reparaţii şi mici lucrări de întreţinere.
Podul are 54 de metri lungime şi 10 metri lăţime şi deserveşte circulaţia auto şi pietonală în zona Bariera Brăilei.
După ce se vor termina şi finisajele la podul reabilitat de la Marghiloman, echipele de muncitori vor trece la reabilitarea celorlalte două poduri din zona Metalurgica, de asemenea aflate într un stadiu avansat de degradare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.