cezar22Prim-vicepreşedintele PD-L , deputatul buzoian Cezar Preda a fost atenţionat printr-o precizare publică făcută de Secretariatul General al Guvernului cu privire la afirmaţiile făcute în conferinţa de presă de ieri referitoare la activitatea acestei instituţii precum şi la activitatea Monitorului Oficial. Preda a spus că abaterile de la activitatea normală pe care cele două instituţii  ar fi trebuit să o desfăşoare conform cu deciziile Curţii Constituţionale sunt de natură penală şi că PD-L va depune plângere penală în acesta caz. SGG  îl apostrofează pe politicianul democrat – liberat că în cazul în care va continua în aceeaşi manieră campania electorală vor fi înştiinţate instituţiile statului. Redăm mai jos conţinutul integral al precizării adresate de SGG domnului Cezar Preda:

” In legatura cu afirmatiile calomnioase facute de domnul deputat Cezar Preda in ziua de 10 iulie 2012 in cadrul unei conferinte de presa a Partidului Democrat Liberal, Secretariatul General al Guvernului face urmatoarele precizari:

  1. Curtea Constitutionala a Romaniei a informat opinia publica in legatura cu sase decizii si hotarari, dintre care patru au fost pronuntate in data de 9 iulie 2012 si doua pronuntate in data de 10 iulie 2012.
  2. Dintre toate aceste decizii si hotarari, a fost transmisa, in conditiile legii, la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, o singura hotarare, respectiv Hotararea Curtii Constitutionale nr. 1 din 9 iulie 2012 privind constatarea imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

Aceasta hotarare a fost transmisa in cursul zilei de astazi, 10 iulie 2012, la Monitorul Oficial al Romaniei, care a publicat-o in editia nr. 467/10 iulie 2012.

  1. Pana astazi, 10 iulie 2012, orele 19:00, Curtea Constitutionala nu a mai transmis la Secretariatul General al Guvernului, pentru a fi publicate in Monitorul Oficial, niciuna dintre celelalte cinci decizii si hotarari mentionate mai sus.
  2. In conformitate cu dispozitiile legale, Secretariatul General al Guvernului va transmite Monitorului Oficial toate deciziile si hotararile Curtii Constitutionale in discutie, de indata ce vor fi primite pentru a fi publicate.
  3. Atragem atentia domnului deputat Cezar Preda sa nu mai foloseasca in campania electorala informatii neadevarate ori date false si sa nu mai implice organismele tehnico-administrative ale statului in lupta politica.

In situatia in care va continua aceasta practica, ne vom adresa institutiilor statului pentru adoptarea masurilor legale ce se impun.”

Secretariatul General al Guvernului 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here