pnl bunAleşii locali liberali s-au solidarizat cu parlamentarii Partidului Naţional Liberal în susţinerea demersului de introducere a votului prin corespondenţă. În acest context, primarii, consilierii locali, municipali şi judeţeni vor purta obanderolă albă pe care este înscrisă menţiunea ,,VOTUL PRIN CORESPONDENŢĂ,, în toate apariţiile publice.
Cetăţenii care doresc să se alăture acestui demers sunt aşteptaţi zilnic la sediul filialei PNL Buzău între orele 09.30 – 17.00 pentru a-şi declara susţinerea şi pentru a primi simbolul acestui demers civic.
Dorin Bădulescu, co-preșe­dinte al organizației județene a Partidului Național Liberal, a declarat, la finele săptămânii trecute: ,,Am discutat cu domnul co-președinte Cezar Preda și am decis ca aleșii locali să se alăture colegilor din Parlament care luptă pentru o lege a votului prin corespondență. Sperăm să plece scânteia și către alte organizații din țară, vom purta banderole albe pentru votul prin corespondență în semn de solidaritate cu parlamentarii, să sensibilizăm opinia publică. Avem nevoie de această lege pentru a avea o democrație adevărată”, a spus Dorin Bădulescu, co-preșe­dinte PNL Buzău și șeful grupului consilierilor județeni liberali.
La rândul său, deputatul Cezar Preda a declarat că Partidul Național Liberal are ca preocupare principală ­legife­rarea votului prin corespondență: ,,După alegerea noului președinte al Comisiei de Cod Electoral, în persoana lui Valeriu Zgonea, primul lucru pe care l-a făcut acesta a fost să acuze Autoritatea Electorală Permanentă că nu e în stare să facă o lege. E o gândire de-a lui Mihai Viteazu, care crede că o autoritate din afara Parlamentului are ca obiect de activitate legiferarea. Atât a înțeles el, că trebuie să ne facă legi alții. Poți să chemi Autoritatea să ajute cu expertiză la crearea aceste legi, dar nu să dau vina pe ea. E clar, nu au niciun interes să facă această lege. Dacă nu facem această lege până la 1 noiembrie, nu va mai putea fi aplicată la anul. Atrag atenția că această lege trebuie făcută în securizarea punerii ei în aplicare, trebuie făcută până la 1 noiembrie, să evităm o eventuală dispută la Curtea Constituțională (…) Nu mai există cuvânt de onoare în fața președintelui. Și PSD și UNPR și UDMR s-au angajat că vor scoate această lege, dar interesele lor de grup, de partid, au făcut ca legea să treneze. Vom continua să facem tot ceea ce depinde de noi, legal, să forțăm PSD să scoată această lege”, a spus co-președintele PNL Buzău Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here