preda3Desființarea sucursalei Hidroelectrica de la Buzău, prin reorganizarea societății de către amdinistratorul judiciar, dă naștere la critici aspre din partea opoziției. Astăzi liderul democrat-liberalilor buzoieni a ținut să le amintească celor care dețin puterea că tentative de desființarea au mai fost însă lobby-ul făcut de politicienii de la acea dată au stopat intențiile de desființare.

Aș vrea să le spun celor câteva partide aflate la putere,adică USL format și din PSD și din PNL de la Buzău și din PC și din UDMR că nu se ocupă absolut deloc de viitorul Buzăului. Am văzut că au declarații că sunt foarte doritori să contăm în această luptă. Nu vom conta în această luptă și dacă nu vom conta,nu vom conta din motive obiective și pe de altă parte din lipsa lor de implicare.Un exemplu este ce s-a întâmplat zilele trecute și peste care nimeni din puterea de la Buzău și nici din presă nu s-a sesizat: un lucru foarte grav, s-a desființat sucursala Hidroelectrica Buzău care era sucursală de la înființarea H din 2000. Dar ea este înființată prin decret de către Ceaușescu prin 1980.Nu i-a interesat pe nciunul că această întreprindere  de electrocentrale Nehoiu, actualmente uzină a dispărut ca sucursală.Răpsundeau de 4 județe dintre care trei erau în presupusa regiune: Vrancea, Constanța și Buzău. Nu i-a interesat pe domnii Cristi Bîgiu și pe domnul Constantin Boșcodeală să facă drumuri la București și anticameră și să păstreze acest lucru.Nu era interesant pentru ei? Credeți că pe vremea guvernării PD-L nu au fost presiuni? Să plece sucursala la Bicaz? Au fost în fiecare lună și eu m-am opus pentru că era o organizare regională cu care noi ne mândream. Și mai e una la Buzău. Apele Române. Să dea Dumnezeu să nu urmeze același traseu. Așa că  implicare zero

Cezar Preda le atrage atenția decidenților politici să acționeze cât mai este timp pentru a salva instituțiile care sunt reprezentative și să evite declarațiile care rămân fără valoare în atari situații : ” Așa că marii domni politicieni cu mari funcții pe la București s-o lase mai moale cu puterea lor politică că n-au avut niciun fel de influențe și nu pot să apere absolut nimic. Rog ca acești politicieni care vor să conteze județul nostru în noua regiune să înțeleagă că aici trebuiau să-și dea valoarea , nu la declarații politice.Dacă această organizare rămânea la nivel de sucursală însemna că ei au făcut ceva și că ei reprezintă ceva. E clar că ei nu reprezintă nimic și că nu-i ia nimeni în seamă decât dacă au interese din astea mărunte pentru că se adună Consiliul Județean acum ca să dea licențe de transport. Din asta trăiește?  Am pierdut Hidroelectrica, mai avem să pierdem apele române și chiar că nu să mai contăm deloc. Îmi aduc aminte că m-am luptat 4 ani ca să nu pierdem apele române și chiar am fost ajutat de fostul senator Ion Vasile. Liberalii nu s-au implicat deloc în chestiunea asta pentru că pe ei îi interesează funcțiile . Și-au pus și la Hidroelectrica pe funcții și ce  au făcut. Au cedat-o.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here