Marian Apostol

UPDATE:Primarul comunei Năieni, Marian Apostol, recunoaște că angajați ai primăriei au achiziționat produse de la magazinul deținut pe atunci de soția sa în localitate, dar nu se consideră vinovat. Reclamația ar fi fost făcută nefondat de o fostă angajată disponibilizată. Astfel de achiziții s-au făcut timp de doi ani, iar produsele au fost achitate la un an după.”Este vorba de mărunțișru de care era nevoie în primărie și nu aveau de unde să le cumpere repede, așa că se duceau la cel mai apropiat magazin, cel al soției mele. Și s-au adunat. În total, în doi ani de zile, de vreo 35 de milioanecare au fost achitate la un an și ceva, nu imediat…Nu a fost o faptă pentru care să-mi pierd eu mandatul pentru o sacoșă de materiale luate.Nu a fost o infracțiune”, spune Marian Apostol. În 2011, edilul a fost cercetat și de Poliția Economică în baza unei sesizări în spatele căreia s-ar afla fostul primar al comunei, dar dosarul s-a soluționat cu neînceperea urmăririi penale. Primarul a depus acum la ANI rezoluția Parchetului.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, precum și săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul lui Marian Apostol, primar al Comunei Năeni, judeţul Buzău.  Apostol a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în timpul exercitării mandatului de Primar al Comunei Năeni, Jud. Buzău, a avizat plata a 3 facturi emise de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat unic și soția sa funcția de administrator, în sumă totală de 3.532,03 Lei. Astfel, APOSTOL MARIAN a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii  […]  sunt obligaţi să nu  emită  un  act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”. Apostol a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”, arată ANI.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se precizează în comunicatul ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here