Prezent la un post central de televiziune, senatorul de Buzau şi fost Ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că de fiecare dată când unii aleși au avut diverse solicitări la adresa sa, le-a recomandat acestora să urmeze calea legală. Teodorovici a făcut aceste precizări în contextul în care numele său apare în interceptările DNA din dosarul în care sunt cercetați senatorii Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

Am fost sunat de mai multe persoane, parlamentari din toate partidele politice, primari și așa mai departe. Așa cum au venit cu toții la mine pentru diferite probleme pe care le-au exprimat cu acele ocazii, așa au plecat. Recomandarea mea a fost aceea de a urma calea instituțională, adică să depună o cerere în scris, să vedem exact despre ce este vorba în fiecare subiect. Îi primești, pentru că e normal să faci acest lucru, să discuți cu toți cei care vin cu o problemă sau alta. Important este ca ceea ce faci ca ministru, să faci în termeni legali”, a declarat Teodorovici.

În ceea ce privește faptul că Oficiul Antifraudă European i-a cercetat pe cei doi senatori, în paralel cu ancheta DNA, fostul ministru a declarat: ”OLAF-ul ca și cu alte ocazii, este normal să facă, fie la sesizări venite din țară, de la diverși beneficiari, persoane fizice sau juridice, mai multe verificări, dar cere Departamentul Antifraudă din România să meargă el să facă o investigație, prentru că nu poate OLAF-ul să vină să facă o investigație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here