bagiu8Regionalizarea are numai miză politică. Asta e părerea senatorului liberal Cristi Bâgiu. Demersul Guvernului Boc împărţire a României în opt judeţe este considerat de către liberalii buzoieni drept unul făcut la repezeală, în vederea alegerilor de anul viitor.

Senatorul liberal Cristi Bâgiu a susţinut azi, într-o conferinţă de presă, că PDL-ul se grăbeşte să împartă România în opt regiuni din motive pur electorale. În opinia acestuia, democrat-liberalii au şanse mici să obţină preşedinţiile Consiliilor Judeţene, aşa că preferă desfiinţarea acestora şi adoptarea unei noi împărţiri administrativ-teritoriale a României.

“Partidul Democrat are ca principală grijă rămânerea la Guvernare. Toată lumea nu vorbeşte acum decât de regionalizare, dar, aşa cum ne-a obişnuit acest Guvern, această regionalizare nu porneşte în paşi normali, totul având miză politică. De altfel Comisia Europeană a oferit încă din 2008 consultanţă în vederea unei noi împărţiri teritoriale, dar au fost tot timpul refuzaţi. Acum ne trezim că în mai puţin de două săptămâni să scoatem aceasta lege. (…) În primul rând se doreşte desfiinţarea Consiliilor Judeţene, pentru că şansele ca PDL să câştige aceste consilii sunt foarte mici, aşa că recurg la această metodă”, a declarat Cristi Bâgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here