Buzau Biserica Sfintii IngeriLacasurile de cult incep odata cu venirea primaverii sa se schimbe la fata. Asa reiese din comentariile facute de senatorul liberal Cristi Bigiu vis-a- vis de recenta hotarare de Guvern prin care secretariatului de stat pentru culte i-au fost distribuite sume consistente.

„Bisericile din parohiile care se afla in comune conduse de primari liberali au primit 330 de milioane de lei, cele din comune la carma carora stau social democrati, 620 de milioane de lei, restul pana la 10,8 miliarde de lei sunt alocati comunitatilor cu lideri din principalul partid de guvernamant”, afirma Bigiu.

Nemultumirea vicepresedintelui PNL Buzau fata de impartirea banilor pentru biserici vine si din faptul ca discriminarile pecuniare ajung acum chiar si in sanul uneia dintre cele mai respectate institutii ale statului. ” Sa imparti enoriasii pe culori politice este o mare exagerare” continua liberalul.

Zilele acestea in media centrala au aparut analize jurnalistice care arata cat de putin transparenta este averea bisericii din Romania. Intre cei care sustin ca si imobilele, terenurile ori celelalte bunuri din patrimoniul Bisericii Ortodoxe ar trebui impozitate este si buzoianul Emil Moise, cunoscut prin procesele intentate impotriva afisarii simbolurilor religioase in scoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here