Potrivit unei propuneri legislative semnată de mai mulți deputați PSD, consiliilor județene li se va permite să se implice în premierea elevilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean.

Viitorul unei țări este direct legat de tinerele generații, de gradul lor de educare și de performanțele celor mai buni. Pornind de la acest adevăr, un număr semnificativ de deputați din cadrul Grupului Parlamentar al PSD au elaborat și au inițiat un proiect de lege care modifică și completează Legea educației naționale nr.1 din 2011, astfel încât actul normativ să permită consiliilor județene să se implice în premierea elevilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițiile școlare organizate la nivel județean. Astfel, în ședința de vot final care a avut loc marți, 11 aprilie, Camera Deputaților a adoptat Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art. 111 din Legea educației naționale nr.1/2011, Senatul urmând să fie for decizional. În contextul actual, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare nu au fonduri suficiente pentru a premia elevii olimpici cu rezultate merituoase la nivel județean. Cu toate acestea, legislația în vigoare prevede implicarea consiliilor județene numai în finanțarea organizării și desfășurării olimpiadelor și a concursurilor școlare locale, nu însă și în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor. În urma modificărilor aduse actului normativ de deputații PSD, se creează cadrul legal prin care forurile județene pot să se implice în mod direct în finanțarea premiilor acordate acestor elevi. De asemenea, consiliile județene se pot implica și în asigurarea fondurilor pentru acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor cu rezultate deosebite la competiții școlare și olimpiade. Modificările aduse de noua lege susțin și motivează copiii din medii sociale defavorizate să învețe și să facă performanță în educație”, se precizează într-un comunicat de presă al Grupului PSD din Camera Deputaților.

La rândul său, deputatul de Buzău, Marcel Ciolacu a explicat care sunt beneficiile acestei propuneri. „Premise favorabile pentru a definitiva cadrul legal prin care consiliile judeţene pot să se implice în mod direct atât în finanţarea premiilor acordate elevilor care obţin rezultate deosebite la olimpiadele sau concursurile organizate la nivel judeţean, cât şi în asigurarea fondurilor pentru acordarea de stimulente financiare cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea copiilor cu rezultate deosebite la competiţiile şcolare”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Marcel Ciolacu, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here