blaga predaPe ultima suta de metri a campaniei interne din PDL, sustinatorii celor doi candidati cu sanse reale la sefia partidului incearca sa le ridice cat mai mult cota electorala. Fie ca sunt in tabara lui Emil Boc, fie in cea a lui Vasile Blaga, democrat-liberalii se intalnesc atunci cand vine vorba despre ramanerea la guvernare.

Inscris in cursa pentru ocuparea postului de secretar general in echipa Boc, Ioan Oltean crede ca mentinerea in functie a actualului sef al PDL va aduce un suflu nou partidului, in conducerea democrat-liberalilor facandu-si loc „elemente inovatoare”.

„Cu siguranta, castigarea alegerilor de catre Emil Boc va determina formarea unui Birou Permanent nou, cu multi tineri, cu elemente inovatoare”, a declarat Ioan Oltean, citat de presa centrala.

El a explicat ca „elementele inovatoare” vor fi „oameni noi, care s-au evidentiat in activitatea profesionala sau in demnitatile detinute pana la aceasta ora”.

In tabara cealalta, planurile sunt similare, insa cei care sa-l puna in practica – altii. Alegerea lui Vasile Blaga la sefia PDL reprezinta solutia optima, salvatoare, pentru partid, in perspectiva alegerilor de anul viitor. „Se vor confrunta cei care doresc o recredibilizare a partidului si o relansare a partidului si cei care considera ca e mai bine sa fie continuitate. Daca va invinge continuitatea vom avea exact imaginea si drumul pe care le avem acum, cu aceiasi oameni, in vreme ce ruperea de ritm, incercarea de recredibilizare, va fi cu totul altceva”, spune Cezar Preda, care vede maximizarea profitului electoral al PDL cu Blaga la conducere.

Sondaj intern PDL. Cine sta mai bine in procente cu trei zile inainte de alegeri

Vasile Blaga este preferat de catre democrat-liberali pentru functia de presedinte al partidului, fiind cotat cu 44% din voturi, arata un sondaj intern realizat la comanda PDL. Emil Boc ar obtine 36% din voturi, in timp ce Theodor Paleologu ar inregistra doar sase procente.

Cercetarea realizata, in perioada 2-8 mai, pe un esantion de 1060 de persoane il indica pe actualul secretar general cu un strans avantaj si in ceea ce priveste increderea in randul populatiei. Conform sondajului realizat de CSOP, Vasile Blaga este cotat cu 52% la capitolul increderea in personalitati politice, in timp ce Emil Boc figureaza pe pozitia imediat urmatoare cu 51%. Din randul candidatilor la functia de prim-vicepresedinte, Roberta Anastase este cotata cu 24% incredere din partea electoratului, Gheorghe Flutur, cu 26%, Sorin Frunzaverde, cu 17%, iar Theodor Paleologu, cu 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here