scutaru1Deputatul liberal George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei, plânge pe umărul angajaţilor Direcţiei Generale Anticorupţie, despre care a aflat, abia săptămâna trecută, cât de slab sunt dotaţi din punct de vedere numeric şi logistic. El spune că, din punctul său de vedere, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ar fi putut să renunţe la o parte dintre proiectele ce vizează amenajarea de parcuri şi construirea de săli de sport, iar banii respectivi să fie redirecţionaţi către dotarea unor segmente ce ţin de siguranţa publică.

„Şi apoi îi ceri (poliţistului, n.r.) şi să fie incoruptibil, şi să acţioneze împotriva evaziunii fiscale, şi să păstreze siguranţa pe stradă. Atunci când ceri unui om, dă-i şi mijloacele necesare! Am avut o întâlnire cu cei de la Direcţia Generală Anticorupţie din sudul ţării, la Comisie, mai multe judeţe, printre care şi Buzăul. Sunt situaţii absolut ridicole, sunt oameni puşi să păzească, să prindă poliţiştii corupţi, să ancheteze diverse acte, dar au o maşină, de multe ori curge tabla de pe ea. Sunt cinci-şase oameni, care trebuie să se ocupe de asemenea lucruri la nivelul unui întreg judeţ, şi care au o mie şi ceva de oameni în responsabilitate. Pe de o parte, sunt anumite segmente care sunt subdimensionate din punct de vedere al personalului, dar vorbim de reduceri şi de o anumită subfinanţare. Într-adevăr, bugetul trece printr-o criză. Noi spunem că este determinată de prostia guvernării. Dar eu cred că madam Udrea mai putea să taie din parcurile sau din sălile de sport, şi să aloci banii, ca să nu ajungi să tai de la siguranţa publică”, a declarat Scutaru.

El spune că activitatea buzoienilor de la Anticorupţie s-a ridicat, anul trecut, la un număr de 15 dosare, dintre care este ştiut că cele mai multe se referă la poliţişti care reclamă ei tentative de mituire, probabil nemulţumiţi de suma ce li s-a propus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here