Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu a făcut mărturisiri în faţa Instanţei Supreme, unde s-a prezentat în calitate de inculpat într-un dosar în care se află în aceeaşi situaţie şi fostul ministru de interne Cristian David. Conform  site-ului stiripesurse.ro:
„Bîgiu, în calitatea sa de inculpat, a mărturisit în faţa judecătorilor că l-a cunoscut pe Adrian Mladin în 2007, care pe atunci era consilier al preşedintelui Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).
„Mi-a spus că are o rudă care are de recuperat o suprafaţă de teren din Buzău. Avea toate datele. L-am trimis la şefa de birou a Comisiei”. Bîgiu a mai spus că în martie 2007, a fost nominalizat într-o funcţie importantă în PNL.
„După ce m-am mutat la Bucureşti mă întâlneam de două sau trei ori pe săptămâna cu Adrian Mladin. Câteva luni n-am mai ştiut de teren. În 2008, Mladin mi-a zis că dacă reuşeşte să vândă terenurile va sprijini organizaţia judeţeană Buzău şi organizaţia centrală a PNL. Mi-a spus că va sprijini organizaţia cu 900 de mii de euro, bani care trebuiau să ajungă la mine prin intermediul lui Doloiu Gheorghe, un om de afaceri din Buzău”, a continuat Bîgiu.
El a menţionat că a fost o sponsorizare pentru Campania electorală care se apropia:
“Banii au fost bineveniţi. Nu mi-a promis mie suma. A fost o sponsorizare clară pentru partid. Şi mi-a zis că, o parte din ea să ajungă la Centru şi să se afle că vin de la el”, a continuat fostul prefect. Mai departe, acesta a precizat că, din suma promisă, a primit numai 700.000 de euro, bani care au ajuns la el în trei tranşe. “Se plângea că are de dat în multe locuri. 425 de mii au mers la Centru. Eu am dus banii lui Dan Motreanu şi lui George Scutaru. 250.000 de euro lui Motreanu şi 175.000 de euro lui Scutaru. Ceilalţi bani au fost folosiţi în Campania locală. Au fost cheltuiţi pe concerte, îndeosebi. Banii de la Mladin mi-au fost aduşi de Gheorghe Doloiu în pungi de plastic”, a mai declarat fostul prefect de Buzău.
La data de pe 16 iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Doloiu, acuzat de spălare de bani, pe Cristian David, acuzat de luare de mită, pe Roger Valeriu Niţescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălarea banilor şi pe Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău, la data comiterii faptei, acuzat de spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here