Deputatul buzoian Marcel Ciolacu, a mulțumit, printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, președintelui Comisiei Europane, Jean-Claude Junker, pentru „declarația de prietenie făcută țării noastre prin discursul prezentat în Parlament“.

„Am avut deosebita onoare de a-l cunoaște pe domnul Jean-Claude Junker, Președintele Comisiei Europene, aflat în vizită oficială în România. Acesta s-a adresat dimineață Parlamentului, în ședință plenară, cu privire la viitorul Europei. A vorbit despre ro­mâni ca despre «un popor curajos și angajat», declarându-se totoda­tă un prieten fidel și susținător al țării noastre. Președintele Comisiei Europene și-a manifestat spriji­nul pentru țara noastră, subliniind faptul că «locul României este în Schengen, pentru că în UE nu  exis­tă țări de rangul doi» și, mai mult decât atât, «prin aderarea Ro­mâniei, Uniunea a căpătat putere la nivel mondial». Mulțumesc și eu pe această cale domnului Jean-Claude Juncker pentru declarația de prietenie făcută țării noastre prin discursul prezentat în Parlament, un discurs plin de energie și optimism!“, a scris Ciolacu pe Facebook.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, joi, în fața deputaților și a senatorilor români, că România trebuie să fie parte a spațiului Schengen, dar și că e o realitate că țările din Uniunea Europeană pot avansa împreună, dar pe ritmuri diferite.

„Sunteți un popor curajos, angajat. Anul acesta sărbătorim zece ani de la aderarea României la UE. 1 ianuarie 2007 e o dată istorică a României. Cu acea ocazie ne-am unit și astfel România a aderat la această familie ca și alte popoare europene trecând peste toa­te problemele legate de cele două războaie mondiale (…) Ro­mânia și UE sunt lucruri care merg împreună. Sunt legate printr-o comuniune a destinului (…) Prin aderarea României UE își face simțită prezența la Marea Neagră. UE a pus accentul pe tânăra democrație a României (…) Trebuie ca Ro­mânia să poată să fie membră a spațiului Schengen pentru că e un lucru meritat. Trebuie să creăm punți în sânul națiunilor noastre. Trebuie să dăm în permanență ce avem noi mai bun pentru ca acest popor, adeseori martirizat, să fie acum artizanul păcii în cadrul UE și în lume (…) În 2019, țara dumneavoastră va prelua pentru prima oară președinția Consiliului UE. E un moment important. Eu am fost președinte de cinci ori. E un moment important în istoria României și în istoria UE“, a spus Junker în fața Camerelor reunite ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here