Anunț important făcut de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Șeful Camerei Deputaților a infirmat toate speculațiile privind o eventuală înțelegere cu PNL și a transmis că moțiunea de cenzură anunțată își va urma cursul firesc. Mai mult decât atât, viitorul premier pe care îl va da majoritatea nou creată nu va fi membru PSD, a mai anunțat Ciolacu.

Marți seară, liderul interimar al PSD a declarat la B1 TV că social-democrații nu au nicio înțelegere cu liberalii pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și, dacă moțiunea de cenzură va trece, atunci înseamnă că s-a format altă majoritate în Parlament.

Potrivit spuselor liderului PSD, președintele Klaus Iohannis va trebui să ia act de acest lucru și să desemneze premierul propus de noua majoritate. Ciolacu a indicat ca propunerea de premier nu va fi membru PSD.

„PSD e singurul partid de opozitie. Cum poate opozitia sa faca intelegere cu puterea sa faca anticipate? Daca motiunea de cenzura trece, s-a creat alta majoritate. Respectiva majoritate poate sa faca o propunere de premier. Presedintele trebuie sa ia act de majoritate si sa propuna premierul propus de noua majoritate. PSD nu va face propunere de premier, este o decizie a partidului. Chiar daca se creaza alta majoritate, PSD nu va propune din randurile PSD un membru de partid sa preia functia de ministru”, a zis Ciolacu. „Nu subestimati PSD si nu ma subestimati pe mine”, a mai spus liderul interimar PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here