CEZARPreşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat astăzi pentru MEDIAFAX că decizia luată duminică în Colegiul Director al partidului este „o chestiune care mai mult încurcă decât lămureşte”.

„Ceea ce s-a hotărât aseară (duminică seară – n.r.) e o chestiune care mai rău ne va încurca decât ne va lămuri. Deşi avem dreptul şi posibilitatea la nivel judeţean să luăm decizia cea mai bună pentru partid, nu va putea fi luată o decizie unitară în tot judeţul, pentru că sunt primari care doresc să candideze sub siglă, sunt candidaţi primari care nu au cu cine să se asocieze. Nu văd cum ar putea judeţul să aibă o coloratură tărcată de la localitate la localitate”, a spus Cezar Preda.

Pe de altă parte, Cezar Preda a declarat că protocolul cu UNPR pentru alegerile locale este un proiect „fezabil”, însă decizia finală va fi luată peste două sătămâni: „În ceea ce priveşte protocolul cu UNPR de susţinere la alegerile din vară, acolo unde ne vom înţelege, acesta e un lucru fezabil şi cred că-l vom face. Decizia o vom lua însă peste două săptămâni, duminică avem Biroul Permanent Judeţean, iar vinerea cealaltă Colegiul Director Judeţean, unde vom lua deciziile instituţional”.

În ceea ce priveşte candidaţii PDL la Consiliul Judeţean Buzău şi la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, liderul PDL Buzău a evitat să spună dacă va candida pentru una dintre cele două funcţii, precizând că decizia finală va fi luată în urma sondajelor.

PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea „Mişcarea Populară”, cu sigla inima, a declarat, duminică, după şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Emil Boc.

Emil Boc a precizat că decizia Colegiului Director este ca PDL să nu încheie la nivel naţional niciun fel de alianţe pentru alegerile locale, dar va lăsa la latitudinea organizaţiilor judeţene ale partidului să decidă dacă vor încheia, pentru maximizarea rezulatelor, alianţe judeţene cu alte formaţiuni politice.  El a spus că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea „Mişcare Populară”, având drept siglă o inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here