preda 2711Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, și-a criticat colegii din Parlament pentru că în dezbaterile de marți ale Camerelor reunite, lucrările s-au blocat după trei ore de certuri pe tema numirii a șase consilieri ai Curții de Conturi.

„Asistăm de două ore la nişte dezbateri care au ajuns în străfundurile procedurii parlamentare. Pentru ce? Pentru nişte funcţii grase într-una din instituţiile statului. Pentru nişte funcţii plătite cu salarii de mii şi zeci de mii de euro. Asta este!”, a pus degetul pe rană deputatul PDL Cezar Preda, după ce senatorii şi deputaţii s-au întors dintr-o prelungită pauză de consultări, în care nu au reuşit să ajungă la un punct de vedere comun. „Am reuşit să votăm înfiinţarea unui minister care va fi benefic pentru toată lumea (Ministerul Afacerilor Europene), şi de trei ore ne certăm pe ideea dacă a fost pus al nostru sau nu”, a mai spus Preda.

Totul a plecat de la reprezentanții opoziției care s-au supărat că printre cei șase consilieri care urmează să fie numiți la Curtea de Conturi nu se află niciunul propus de PSD sau PNL, ci doar de la PDL (patru propuneri), UDMR și UNPR.

Mărul discordiei pare a fi salariul pe care urmează să-l primească un consilier al Curții de Conturi, care se ridică la aproximativ 15.000 de euro pe lună.

„Am avut aici, stimaţi co­legi, proiecte de lege care a­duceau responsabilitatea fie­cărui om trimis de Parlamentul României în aceste insti­tuţii la un salariu normal, european. N-aţi fost de acord! N-aţi fost de acord să câştige aşa cum câş­tigă mii de manageri români, între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună. Aţi fost de acord să fie 15.000 de euro pe lună şi atunci vom avea discuţii şi nu vom rezolva decât când se vor înţelege între ei. Asta este realitatea şi eu vă spun că trebuie să aducem şi aceste respon­sabilităţi şi plată la nivelul celor pe care le poate suporta fiecare român din ţara asta”, a încheiat şeful pedeliştilor de la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here