dezbPresedintele PDL Buzau, deputatul Cezar Preda a depus ieri la Camera Deputatilor proiectul de lege privind obligativitatea uniformelor scolare pentru elevii din ciclul primar si gimnazial.

Preda este de parere ca existenta unei uniforme scolare ii scuteste pe elevi de stresul zilnic de a decide cu ce se imbraca dar si de tentatia de a avea o vestimentatie excentrica.

„Studiile pedagogice arata ca o uniforma  stimuleaza pozitiv sentimentul de apartenenta la un grup. De asemenea, copiii sunt scutiti de stresul de a decide zilnic cu ce sa se imbrace si sunt feriti de tentatia de a veni la scoala purtand o vestimentatie excentrica doar pentru a-i impresiona pe colegi sau pentru a se impune in fata lor”, e de parere Cezar Preda

Proiectul de lege initiat de Preda  propune purtarea obligatorie a uniformei scolare atat la ciclul primar cat si gimnazial exceptie facand grupa pregatitoare. Uniforma scolara va fi compusa din sacou sau vesta, camasa cu maneca scurta sau lunga, pantalon sau fusta si cravata sau esarfa. Elevii vor fi obligati de asemenea sa poarte la loc vizibil ecusonul cu numele si sigla scolii de care apartin.

Daca proiectul initiat de deputatul buzoian va fi adoptat el ar putea intra in vigoare chiar din aceeasta toamna odata cu inceprea noului an scolar.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here