iar preda

 

Cumpărarea de către Consiliul Judeţean Buzău de la actualul proprietar, terenul de 5.000 de metri pătraţi situaţi în comuna Verneşti, în incinta sitului arheologic stârneşte nemulţumirea preşedintelui PDL Buzău. ,,Dacă voi îmi spuneţi mie că un hectar de teren agricol este un miliard 600 de milioane de lei, înseamnă că noi am luat-o razna.(…) Astea sunt chestiuni peste care nu poţi să treci aşa de uşor.” a declarat preşedintele PDL Buzău.

În acelaţi context, Cezar Preda a cerut aleşilor judeţeni democraţi să verifice legalitatea tranzacţiei. Deputatul consideră că în contextul actualei crize economice nu este indicat să se facă investiţii fără un plan bine pus la punct. ,,Am cerut consilierilor mei să ceară investigaţie aici. Acolo e o afacere. Ce oportunitate ai tu astăzi, când suntem în criză să cumperi 5000 de metri pătraţi în câmp şi să dai 800 de milioane de lei? Unde s-a mai pomenit aşa ceva?” a menţionat Cezar Preda.

Proiectul de hotărâre, iniţiat ca urmare a propunerii Muzeului Judeţean Buzău şi care viza cumpărarea acestui teren, a fost adoptat la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean. Singurii care s-au abţinut au fost consilierii PDL.

Prin achiziţionarea celor 5.000 de metri pătraţi, Consiliul Judeţean Buzău doreşte să transforme situl arheologic Cârlomăneşti – Cetăţuia, declarat ca monument istoric de categoria A, în muzeu în aer liber, care să reconstituie viaţa materială din epocile timpurii ale existenţei umane. Acest teren a fost transmis spre administrare Muzeului Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here