preda 1

 

Subiectul regionalizării României văzut la acest moment de Guvernul Ponta a fost astăzi dezbătut de președintele PDL Buzău, Cezar Preda. Deputatul buzoian a declarat că Buzăul nu va conta în competiţia regionalizării şi totodată nu va avea niciun cuvânt de spus, atâta timp cât nu este un pol de creştere economică. „Judeţul nu are nici capacitatea demografică şi nici cea economică să-şi impună punctul de vedere, iar pe de altă parte, Buzăul nu se bucură nici de susţinerea politică necesară la centru”, a declarat Cezar Preda.

Liderul democrat a lansat atacuri și la adresa liderilor PSD și PNL Buzău, principalele partide care compun Uniunea Social Liberală. Preda a explicat că în loc să vină cu idei prin care să fie stimulată economia buzoiană, ei îşi dau cu părerea în mod inutil asupra acestui subiect.

„Este copilăresc modul în care vorbesc ei despre regionalizare. Am înțeles că o să ne cheme și la o masă. Eu mă duc la toate mesele rotunde sau ovale să discut cu ei, dar aș vrea să-i întreb și eu pe ei de ce Buzăul nu este pol de creştere economică sau de ce în vreme ce în Prahova se află în derulare 50 de mari proiecte economice, la Buzău sunt doar două”, a afirmat Cezar Preda.

Deputatul democrat-liberal consideră că dezvoltarea maximă a Buzăului a fost în 1968, când a devenit judeţ, în vreme ce acum nu va conta în competiţia regionalizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here