cezarVicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, la Braşov, unde are loc şedinţa Colegiului Director lărgit al partidului, că aceia care au plecat la PMP sunt „oameni care s-au obişnuit la guvernare, care au tăiat salariile spunând că ei au de tăiat panglici, de suit pe cal şi de luat bani”. La rîndul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că partidul are un nou adversar politic, PMP. Întrebat de jurnalişti despre plecările din PDL către PMP, Cezar Preda a spus că cei care au plecat sunt „oameni care nu ştiu să facă opoziţie”, tconform MEDIAFAX.

„Sunt oameni care s-au obişnuit la guvernare, care nu ştiu să facă opoziţie, oameni care atunci când le-am spus că cetăţenii nu sunt de acord să le umblăm la venituri au spus: «noi avem de inaugurat, de tăiat panglici, de suit pe cal, noi avem de luat bani, de unde să luăm dacă nu tăiam leafa românilor?» Ei, uite că au plecat la Mişcarea Populară”, a declarat vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

El a mai spus că PDL este liber de contract politic. „Contractul cu tot ceea ce a însemnat guvernarea 2008-2012 se încheie aici pentru că PDL a lansat un proiect nou pentru România, un proiect al responsabilităţii şi al echilibrului guvernării pentru că noi am făcut ce trebuie pentru ţară, dar am creat şi un monstru, am adus pe deciziile dure luate pentru ţară o echipă de guvernare PSD-PNL capabilă să restaureze România. Ceea ce se întâmplă în România e restauraţie, iar o guvernare nu poate să procedeze aşa”, a mai afirmat Cezar Preda.

Sâmbătă, la Braşov are loc şedinţa Colegiului Director lărgit al PDL, care are ca teme anunţate strategia partidului pentru alegerile europarlamentare şi agenda parlamentară pentru următoarea sesiune. Tot sâmbătă va avea loc şi şedinta Biroului Permanent Naţional al PDL, la care fusese invitată şi Elena Udrea, pentru a explica declaraţiile sale publice privind deciziile conducerii PDL. Elena Udrea a anunţat, joi, că a demisionat din PDL şi s-a înscris în Mişcarea Populară.  În urma plecării acesteia, au trecut de la PDL la PMP parlamentarii democrat-liberali Camelia Bogdăneci, Daniel Geantă, Dragoş Gunia, Petru Movilă, Adrian Gurzau, Andreai Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secară şi Gheorghe Florin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here