preda conferinta13Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, marţi, pentru o agenție de presă centrală, că solicitarea liderului PSD Victor Ponta privind demisia ministrului Elena Udrea reprezintă „nesimţire maximă, tupeu cât cuprinde”.

„Nesimţire maximă, tupeu cât cuprinde, aşa poate fi calificată intervenţia domnului Ponta, care cere demisia ministrului Udrea”, a spus Cezar Preda, preşedintele organizaţiei PDL Buzău.

În 10 iunie, Cezar Preda declara, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii Ministerului Dezvoltării şi Turismului ar trebui întrebaţi cu privire la scandalul fondurilor europene gestionate deficitar în judeţele Buzău, Teleorman, Tulcea şi Ilfov.

Cezar Preda a declarat că derogările în derularea programelor cu fonduri europene se dau cu semnătura oamenilor din Ministerul Dezvoltării şi Turismului, precizând că reprezentanţii acestui minister ar trebui să răspundă şi ei în scandalul licitaţiilor de care sunt acuzate Consiliile Judeţene din Buzău, Teleorman, Ilfov şi Tulcea.

„Trebuie să aşteptăm rezultatul auditului, eu am lansat deja întrebări factorilor responsabili care au supravegheat desfăşurarea acestor proiecte. Luni fac interpelare la Ministerul Dezvoltării, cred că derogările la soluţiile iniţiale în proiect au fost făcute cu aprobarea celor care supravizează. Cred că trebuie întrebat Ministerul Dezvoltării. În general, în politica românească a baronilor locali, aceştia se acoperă când vor să facă chestiuni nelegale sau imorale de semnăturile celor numiţi. Şi aş fi foarte curios să văd cine a dat aceste derogări care duc la ce s-a semnalat corect în presă, cu contracte cu oameni de casă. Să aşteptăm auditul, va fi boală lungă pentru că în urma auditului, auditul va trimite autorităţilor române rezultatul care vor analiza apoi situaţia”, spunea atunci liderul PDL Buzău.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la RFI, că partidul său va cere demisia ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, care, în opinia sa, este principala responsabilă pentru sistarea finanţărilor europene.

„Vom cere în mod sigur demisia ministrului, pentru că Programul Operaţional Regional este gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale. Nu poţi să dai tot timpul vina pe alţii, că a fost Vasile Blaga sau altcineva înaintea ta. De doi ani de zile o vedem mereu la televizor pe doamna Udrea tăind panglici pe diverse drumuri şi alte acţiuni de acest gen. Acum, când a venit nota de plată, nu poţi să te dai deoparte pur şi simplu şi să spui că nu e treaba ta. E foarte clar că Ministerul Dezvoltării a gestionat foarte prost acest program, iar dacă există responsabilităţi individuale, indiferent de unde sunt ele, din partea oricărei persoane, de la putere, din opoziţie, din structura tehnică, aceştia trebuie să răspundă, de aceea avem structuri ale statului şi nu va fi din partea USL niciun fel de opoziţie faţă de acest lucru. Evident că vom cere demisia doamnei ministru, măcar pentru incompetenţă”, a declarat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here