preda 2718Liderul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, a comentat, ieri, ameninţările pe care preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a proferat, sâmbătă, la întrunirea aleşilor locali ai USL, la adresa mai multor organe ale statului menite să apere şi să aplice legea în România.

„În calitate de preşedinte al Comisiei de supravehere a Serviciului Român de Informaţii, de parlamentar român, de deputat al Partidului Democrat Liberal, resping ca inacceptabilă poziţionarea liderului USL Crin Antonescu în ceea ce priveşte funcţionarea instituţiilor statului român. Atenţionarea pe care a vrut să o transmită domnul Crin Antonescu tuturor instituţiilor statului român îndrituite să aplice şi să respecte legea mi se pare, fără echivoc, o încercare de intimidare şi de presiune asupra acestora. Niciodată un lider politic nu poate să se implice în ceea ce priveşte funcţionarea normală a instituţiilor; a făcut-o, dacă ţineţi minte, ca prrecedent, Ion Iliescu, la Satu Mare, şi plătim şi acum la CEDO acel blocaj al restituirii proprietăţilor. Cred că domnul Crin Antonescu, de fapt a vrut să transmită mesajul acesta balcanic şi liniştitor pentru ceea ce înseamnă administraţiile USL-ului, în sensul de <Nu vă mai luaţi de oamenii noştri, că venim noi la putere şi veţi grijă!>. Este o abordare tipic comunistă, o abordare în afara unei democraţii autentice, şi, prin această ameninţare, domnul Crin Antonescu de fapt îşi arată neputinţa de gestiona politic şi democratic poziţia sa politică pentru funcţia la care aspiră. Imaginaţi-vă că un asemenea om aspiră să devină preşedintele României! Dacă el acum atenţionează şi ameninţă instituţiile statului, d-apoi dacă, Doamne-fereşte!, ar ocupa asemenea funcţie! În calitatea mea de preşedinte de comisie în Parlamentul României, pot să vă spun că nu a existat vreun moment în care, democratic, orice abatere sau orice presupusă abatere de la de la o funcţionare corectă şi normală a instituţiilor statului să nu fie analizată şi să nu fie premisele să avem răspunsuri clare. Nu am avut niciodată un caz în care n-am putut gestiona, ca Parlament, funcţionarea instituţiilor statului, şi aici mă duc, în principal, în zona serviciilor. Or, nu poate nicio instituţie a statului, indiferent că se numeşte serviciu secret, DNA, Parchetul General, parchetele, Justiţia, să stea nepăsătoare în faţa unor asemenea manifestări. Iar explicaţiile pe care domnia-sa a încercat să le dea în zilele următoare nu sunt mulţumitoare. El, de fapt, a transmis în faţa aleşilor locali ai USL un mesaj că poate să aibă grijă de modul în care se aplică legea în unităţile administrative conduse de USL, pentru că el a făcut presiune şi face presiune şi, până la urmă, intimidează aceste instituţii. Nu este corect, nu este, până la urmă, democratic ceea ce face domnia-sa şi trebuie respinsă o asemenea atitudine şi combătută cu cea mai mare tărie”, a spus deputatul Cezar Preda, preşedintele Comisiei Parlamentare de control a activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Liderul PNL Crin Antonescu le-a transmis, sâmbătă, angajaţilor din serviciile speciale, DNA, Justiţie, Gardă Financiară şi prefecturi să respecte instituţiile în care lucrează, să-şi facă datoria în mod corect şi să nu uite niciodată că există „viaţă şi răspundere şi după Traian Băsescu”: „Vă respectăm, respectăm pregătirea dumneavoastră profesională, munca dumneavoastră, instituţiile dumneavoastră, care sunt necesare. Vă cerem să le respectaţi şi dumneavoastră, toţi. Să vă faceţi datoria corect, să nu uitaţi niciodată că există şi după Băsescu viaţă, lege, raspundere”, a transmis Antonescu sâmbătă, de la Sala Palatului, în cadrul evenimentului de prezentare a viziunii USL privind administraţia public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here