blaga predaDeputatul Cezar Preda a anunţat, miercuri, că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid, afirmand că a luat această decizie după ce Vasile Blaga nu i-a luat apărarea atunci când Emil Boc şi liderii din Ardeal l-au criticat. Cezar Preda a afirmat că este supărat pe Vasile Blaga, omul, pe care l-a susţinut „sută la sută, necondiţionat”, şi care nu i-a sărit în apărare.  „Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Dacă domnia sa consideră că altcineva i-a dat, şi nu PDL, cum de fapt şi alţii consideră că ei şi-au luat, ci nu că le-a dat partidul, este liber să facă ce doreşte. L-am respectat, îl respect şi îl voi respecta atât timp cât este în interiorul partidului. Când nu va mai fi în partid, nu se va mai bucura de respectul meu”, afirma, la Braşov, Cezar Preda.

După această declaraţie Emil Boc l-a sunat pe Vasile Blaga şi l-a atacat, iar preşedintele PDL nu a reacţionat: „Domnul Boc l-a sunat pe domnul Blaga şi cu mânie proletară a început să mă atace. Domnul Blaga nu a mai apucat să îl întrebe pe Boc: «Mă, tu de ce nu vii cu noi să dai un semn de soliditate pentru partid?»că Emil Boc a început să mă atace pe mine, că eu sunt vicepreşedinte şi nu vorbesc de capul meu, că ceea ce spun eu este politica partidului şi că PDL vrea să se despartă de guvernarea lui. O poveste de asta cusută cu aţă albă, iar Vasile Blaga nu a reacţionat”.

Ulterior, Preda susţine că a fost atacat şi de alţi lideri ai partidului, iar Vasile Blaga nu i-a sărit în apărare: „Am avut alegeri de grup, la grupul parlamentar, n-aveam niciun chef să fiu lider, am zis liderul trebuie să stea acolo, eu sunt plecat afară, dar ne aflam într-o situaţie grea, l-am întrebat pe Blaga ce să facem şi el ce a zis? Ca să nu-l supere pe Boc a zis: «Hai să-l punem pe ăla, pe Tinel, că, altfel, pleacă la PMP. Cezar nu pleacă nicăieri». O construcţie de asta pe lângă, iar Blaga nu recunoştea după aia. Şi, atunci, m-am uitat la el şi l-am întrebat: «Voi chiar nu mai judecaţi?» Eu m-am oferit ca să fie o soluţie tare, nu că îmi doresc eu… M-a pus în faţa unei situaţii penibile acolo! Apoi au luat cuvântul cei din Ardeal, am fost înfierat cu mânie proletară că de ce nu-mi asum guvernarea lui Boc cu tăierea salariilor. Le-am zis că guvernarea Boc trebuie să fie o etapă din care să învăţăm şi să venim cu o ofertă pentru că altfel cetăţenii nu ne vor vota. De aici ne-am întins la ceartă. Am zis că dacă Blaga n-a intervenit când eu la Convenţia partidului nu am votat pe Udrea sau Boc, ci l-am votat pe el, atunci am zis că nu are echipă şi m-am dat la o parte. Mă aşteptam să zică «Stop, Cezar e în echipa mea!». E un reproş, mi-a fost prieten, omul pe care l-am susţinut sută la sută, necondiţionat, iar el s-a fofilat”, a spus Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here