cezar5Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda susţine că propunerea sa cu privire la problematica relaţiilor româno-ungare era tocmai ca instituţia Parlamentului să aplaneze conflictul şi să cimenteze relaţiile europene de prietenie şi vecinătate cu Ungaria.
„Resping modul de adresare jignitor al domnului Ponta la adresa mea. Propunerea mea cu privire la problematica relaţiilor româno-ungare era tocmai ca instituţia Parlamentului să aplaneze conflictul şi să cimenteze relaţiile europene de prietenie şi vecinătate cu Ungaria, după ce acest incident prost gestionat de autorităţi a fost inflamat şi de prima declaraţie neinspirată a premierului Ponta, care a spus: ‘Nu acceptăm niciun fel de lecţii, aş fi spus obrăznicii, de la nimeni în legătură cu modul cum se aplică legea pentru autorităţile locale. Nu cred că cineva ne poate spune ce steaguri să afişăm pe aici şi cum să le afişăm” (Victor Ponta, 6 februarie 2013)’, a precizat Cezar Preda, potrivit unui comunicat transmis în urmă cu scurt timp.
El îi solicită colegial premierului să-şi ceară scuze ” pentru jignirile nesusţinute”  la adresa sa, considerând că sunt alte modalităţi onorabile de a duce lupta între adversarii politici.
Reacţia de astăzi a domnului Haşotti, lider al USL, violentă şi ne-europeană mă face să cred că este imposibilă o abordare constructivă a PDL. Cred că domnul Ponta nu trebuie să mă jignească pentru că mie nu mi-ar ajunge trei vieţi să spun atâtea neadevăruri rostite de domnia sa, să trec cu atâta tupeu şi uşurinţă peste o acuzaţie dovedită de plagiat şi o inconsecvenţă politică incredibilă în angajamentele sale faţă de cetăţeni„, a mai spus Cezar Preda.
Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că Cezar Preda „spune numai prostii „în legătură cu subiectul referitor la drapelul secuiesc.
PDL nu cred că este Cezar Preda, dar nu trebuie să-l ascultaţi. Nu ascultaţi toţi proştii, totuşi, nu se poate. Dar mi-am mai spus părerea despre dl Cezar Preda, nu mi-am schimbat-o. Vă rog să nu o luaţi ca pe o jignire, spune numai prostii şi vă rog, e o mare greşeală să-l băgăm în seamă„, a afirmat acesta, la Palatul Parlamentului. 
Partidul Democrat Liberal va cere Parlamentului să adopte o declaraţie pe tema drapelului secuiesc, a declarat, ieri, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, arătând că reacţiile autorităţilor statului responsabile cu aplicarea legii au fost slabe şi fără conţinut.
Vom cere Parlamentului României să elaboreze o declaraţie de presă ca să aibă o poziţie oficială în opoziţie cu poziţia Parlamentului ungar. Noi, mâine, la Biroul Permanent Naţional vom face un draft de propunere pe care îl vom înainta Parlamentului şi, în consens, toate partidele politice va trebui să ieşim cu o declaraţie de presă, o declaraţie comună adresată Parlamentului ungar. Conţinutul acestei declaraţii nu poate fi în atributul numai al unui partid, noi vom face propunerile noastre, ce va ieşi din consensul partidelor politice în plenurile reunite vom vedea„, a susţinut Cezar Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here