cezar preda 1Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat că nu există şi nu va exista în următorii cinci ani vreo înţelegere politică între PDL şi PSD. Reacţia liderului buzoian vine după ce fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a declarat într-un interviu pentru Radio France International că cele două partide vor ajunge să formeze o alianţă în viitorul apropiat.

Potrivit lui Cezar Preda, între cele două partide există „o incompatibilitate majoră”, chiar dacă în 2009 a existat o coaliţie PSD-PDL.

„Domnul Lăzăroiu, intrat în politică de foarte puţin în timp confundă aceste analize, pînă la urmă inofensive, cu analizele politice pertinente. Nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu, iar incompatibilitatea noastră cu PSD este majoră. Şi aşa în 2009 ne-au forţat anumiţi lideri de la Bucureşti să facem această înţelegere cu PSD. PDL în fibra lui nu agreează aşa ceva. Nu văd în următoarea perioadă o asemenea construcţie, nu în următorii cinci ani. Se fac aceste afirmaţii pentru a mai slăbi unitatea USL şi din cu totul alte motive, dar nerealiste. Nu cred în asemenea scenarii şi în general nu cred în ce spune domnul Lăzăroiu”, a declarat Cezar Preda.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, la RFI, că USL va înregistra o scădere continuă în sondaje şi se va rupe înainte de alegeri, el adăugând că în 2013 la putere va fi o coaliţie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR. Întrebat dacă PDL ar trebui să-şi îndrepte din nou atenţia către liberali, Lăzăroiu a spus, potrivit RFI, că vede mai degrabă o coaliţie cu PSD decât una cu PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here