preda3Deputatul PDL Cezar Preda susţine, potrivit, RFI, că opoziţia nu vrea ca propria moţiune de cenzură să fie adoptată, el precizând că este o chestiune ce ţine mai mult de verificarea unei majorităţi existente.

Cezar Preda e convins că USL nu vrea ca moţiunea de cenzură să treacă de Parlament. „Nu cred că-şi doreşte să treacă Opoziţia această moţiune, pentru că nu văd ce-ar putea aduce României, instituţiei parlamentare, instituţiei Guvernului o moţiune care trece, în condiţiile în care într-o lună de zile ai alegeri şi-n trei luni de zile ai alegeri parlamentare. Mi se pare o chestiune ce ţine mai mult de verificarea unei majorităţi existente”, spune deputatul PDL, citat de RFI.

Liderul PDL Buzău remarcă pe de altă parte faptul că Senatul nu mai funcţionează, chiar dacă opoziţia a preluat majoritatea, pentru că nu va exista cvorum. „Am blocat până în toamnă o instituţie fundamentală, Senatul României (?), având în vedere că la un cvorum de 68 nu se adună niciodată. A lua decizii pe legislaţia care are ca şi Cameră decizională Senatul, acest lucru este blocat”, a afirmat Preda.

USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Documentul, intitulat „Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”, a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Moţiunea de cenzură este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. USL are în prezent 67 de voturi la Senat, puterea deţine 65, dar cvorumul este de 68.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here