preda 1

 

Președintele PDL Buzău, Cezar Preda s-a arătat dezamăgit de lipsa de implicare a societăţii civile, a altor partide politice precum și a Președinției vis a vis de iniţiativa Uniunii Social Liberale de a reduce procentul cvorumului de participare la referendum, de la 50% la 30%. Vicepreședintele regional consideră măsura incorectă în contextul în care, actuala guvernare dorește ca cele mai importante decizii să fie luate prin lipsa de participare a românilor la vot. ,,Dacă democrația consolidată a României, atunci când am intrat în Uniunea Europeană avea stabilite niște reguli democratice acceptate și care se practică,  în cel puțin jumătate din statele europene, aceea de a-ți alege președintele cu 50 % plus un vot, a-ți demite președintele cu prezență de 50 % plus un vot, a avea un referendum care se validează cu 50 % plus un vot, de ce trebuie umblat iar la această chestiune? Pe ce se bazează domnul Victor Ponta? Pe acel document semnat cu președintele? Românii nu cred că vor să-și aleagă sau să-și demită președintele cu cât mai puțini oameni, sau să-și valideze Constituția cu câțiva oameni.,, a declarat Cezar Preda.

Deputatul s-a arătat nedumerit și de faptul că cei care s-au declarat apărători înfocați ai democrației au ales să stea deoparte în fața acestei inițiative. ,,Ne miră lipsa de reacție a tuturor celor care se consideră apărători ai democrației și ai statului de drept. Numai Partidul Democrat Liberal a ieșit şi, în fiecare zi, în ultimele 3 zile, a spus pe toate canalele că nu este de acord. Când cerem solidaritate? Când au interes numai unii? Sau solidaritatea în apărarea democrației este constantă și se manifestă indiferent de stările emoționale pe care le avem unii față de alții ?,, a declarat Cezar Preda.

Liderul PDL Buzău a adăugat că Victor Ponta nu a ajuns la nicio înțelegere cu PDL și nici nu va ajunge vreodată. Prin urmare, Preda a declarat că PDL va ataca la Curtea Constituțională inițiativa USL cu privire la referendum. ,,(…)Victor Ponta este un om duplicitar. Are un angajament și un comportament, care nu are nicio legătură cu angajamentul. În momentul în care știi că ai o decizie a Curții Constituționale, care spune că nu poți să-ți asumi răspunderea pe o lege care există în dezbatere în Parlament, întâi închizi proiectul de act normativ în Parlament și pe urmă poți să faci ce vrei. Știa acest lucru și totuși a venit să-și asume răspunderea în Parlament sperând că toate partidele, fundațiile și ONG-urile, cu care se putea înțelege nu vor face demersuri la Curtea Constituțională. Uite că Partidul Democrat Liberal face acest demers, pentru că așa este corect, legal și democratic.,, a adăugat Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here