predaUn grup de parlamentari PDL, printre care și deputatul buzoian Cezar Preda au cerut ieri, în cadrul Colegiului Director al partidului, o remaniere a Guvernului, au declarat pentru Mediafax, surse din interiorul formațiunii politice. Potrivit acestora, mai mulți lideri și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care a fost gestionată situația protestelor de stradă, și că nu există o strategie pentru a preîntâmpina astfel de acțiuni.

La şedinţa Colegiului Director au lipsit mai mulţi lideri importanţi ai partidului: preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL Elena Udrea, dar şi vicepreşedintele PDL Traian Igaş.

„Este ca o terapie de grup”, a afirmat unul dintre participanţi, la ieşirea de la şedinţă, în sensul în care fiecare participant îşi spune opinia fără a se stabili ceva concret.  Potrivit aceloraşi surse, Cezar Preda, Constantin Ostaficiuc şi William Brînză au cerut o remaniere guvermanentală pentru a fi adus „sânge proaspăt”. Ei au spus că este necesară promovarea în Guvern a unor oameni credibili, cu priză la populaţie, care să nu fugă de presă şi de popor, fără acuzaţii de corupţie.

Unii lideri au apreciat că Traian Băsescu ar fi foarte supărat pe PDL pentru modul în care a susţinut şi explicat opiniei publice prevederile legii sănătăţii. Surse din PDL au mai arătat că, deşi nu au fost exprimate în şedinţă, există în rândul reprezentanţilor PDL menulţumiri şi pentru faptul că Traian Igaş nu a fost prezent în Bucureşti la sfârşitul săptămânii, când au avut loc proteste în stradă, acesta fiind plecat la Arad.

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, luni, că la şedinţa Colegiului Director al partidului s-a vorbit despre remaniere „ca o ipoteză de lucru”, nu s-au rostit nume, fiind doar o discuţie privind variantele „pentru reîmprospătarea forţei de mesaj a PDL”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here