Având în vedere declarațiile primului ministru, Ludovic Orban, cu privire la faptul că PSD ar fi inventat și pus în practică pensiile speciale, vă aducem la cunoștință dovada că PNL nu doar că nu s-a opus niciodată acestor pensii speciale, ba mai mult, este chiar partidul care a inițiat prima lege de acest tip.

Iată mai jos un scurt istoric al modului în care a abordat PNL problema pensiilor speciale:

Legea nr. 142/1997, prima care introducea în România conceptul de pensie specială a fost inițiată de Valeriu Stoica, ministru liberal. În plus, Legea 303/2004  prin care magistrații primeau dreptul la pensie specială a fost votată de PNL în unanimitate. Impactul a fost introducerea a 3800 de pensii speciale.

PNL prin Alina Gorghiu a inițiat Legea nr. 83/2015 care introdus pensii speciale pentru aviatori, în total 1500. PNL a votat ”Pentru” cu 51 de voturi.

La votul pe legea introducerii pensiilor speciale pentru diplomați, respectiv 216/2015, PNL a votat, de asemenea, ”pentru”. 78 de parlamentari PNL, printre care și Ludovic Orban, au susținut acordarea de pensii speciale diplomaților.

În cazul legii nr. 215/2015  prin care au primit pensii speciale funcționarii publici parlamentari, PNL s-a aținut de la vot, deci nu a votat ”împotrivă”. Mai mult, la doi ani distanță, Florin Roman a inițiat PLX 442/2017, în urma căreia 600 de persoane de la Curtea de Conturi au primit pensii speciale.

De fapt, PNL nu a fost niciodată împotriva introducerii acestor beneficii. Chiar și Ludovic Orban a votat, în anumite cazuri, pentru pensiile speciale. PNL nu s-a împotrivit niciuneia dintre aceste legi, din contră a fost chiar și inițiator. Se pare, însă, că PNL  trece printr-o perioadă de amnezie temporară și uită cum au votat proprii parlamentari.

 

Organizatia Județeana PSD Buzau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here