cezar43Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda declară că „bătrânul edec atacă din nou fără ruşine şi cu tupeu bolşevic” şi, ceea ce este mai grav este că are „ucenici, pontaci pe care îi învaţă ce ştie el mai bine”: să nu aibă şi să nu creadă în nici un Dumnezeu şi „să mintă fără scrupule mujicii”. „Bătrânul edec atacă din nou fără ruşine şi cu tupeu bolşevic. Ilici al României, cel care a boicotat referendumurile din 2007 şi 2009 şi care a iniţiat şi sprijinit fără rezerve destabilizarea ţării prin suspendarea preşedintelui din 2007 şi 2012, nu-şi aminteşte decât ziua de ieri. Nu-şi aminteşte ce au decis românii covârşitor în referendumurile anterioare, nu-şi aminteşte că 80% dintre români i-au respins acţiunea de demitere din 2007”, afirmă Cezar Preda într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX.Cezar Preda susţine că pentru Ion Iliescu „românii nu sunt cetăţeni inteligenţi, compatrioţi şi la bine şi la greu, pentru el sunt mujici, cărora le spune ce vrea, când şi cum îi convine”. „Şi cel mai grav este că edecul are ucenici, pontaci pe care îi învaţă ce ştie el mai bine. Să nu aibă şi să nu creadă în nici un Dumnezeu şi să mintă fără scrupule mujicii. Spun amândoi că românii prezenţi la vot ieri i-au dat un mesaj preşedintelui. Spun amândoi că USL a obţinut o victorie. Victorioşii USL-işti sunt ori diletanţi, ori bolnavi irecuperabili dacă pentru un ?succes? fără folos au risipit credibilitatea externă a României”, adaugă prim-vicepreşedintele PDL. El mai declară că „pentru o medalie de tinichea s-a pierdut enorm în plan politic, financiar şi social”.ilici

 

„Pentru tinicheaua lor am plătit în ultima lună noi, toti românii. Dar ce le pasă lor? Cel bătrân a ţinut România pe loc timp de 10 ani, secătuind-o de toate resursele, cel tânăr o duce înapoi cu 10 ani, în afara Europei. Atâta pot, atâta fac. Halal meşter, halal ucenic!”, adaugă Preda. Declaraţia lui Cezar Preda are şi un P.S.: „Cei doi nu scot un cuvânt despre furăciunile la referendum! O să le spunem noi!”. Declarațiile lui Cezar Preda vin în contextul în care fostul şef de stat Ion Iliescu a declarat astăzi pentru MEDIAFAX, că referendumul trebuie validat de CC în condiţiile în care electoratul real al României este de 15-16 milioane, iar cei nouă milioane prezenţi reprezintă peste 60% din populaţie. Potrivit lui Iliescu, Curtea Constituţională trebuie să ia în calcul şi boicotul la care au recurs Traian Băsescu şi PDL, apreciind ca fiind „o ruşine” faptul că preşedintele suspendat a apelat la acest lucru în condiţiile unei confruntări electorale care îl viza direct. Fostul şef de stat a spus că CC trebuie să ia în considerare aceste elemente obiective şi să se consulte cu specialiştii de la INS, având în vedere că datele despre populaţia cu drept de vot nu sunt actualizate.
În 2006, preşedintele Traian Băsescu l-a numit „bătrânul edec” pe fostul şef al statului Ion Iliescu.

Notă red.

Edec este un termen marinăresc iar semnificația lui potrivit DEX este: ” Odgon lung cu care se lega de catarg sau de babalele din proră o ambarcație sau o navă pentru a fi remorcată de pe mal împotriva curentului unui curs de apă.”