ciprian ene deschidere

Majoritatea din Coniliul Local al Municipiului Buzău și-a spus încă o dată cuvântul definitoriu în ședința CLM de joia trecută. Orice acțiune în instanța de Contencios Administrativ și Fiscal împotriva hotărârii ce prevede aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii publice „Reabilitare fântână arteziană din Piaţa Daciei – municipiul Buzău” adoptată doar cu votul consilierilor Puterii în ultima ședință a Consiliului Local, va fi greu să reușească, așa cum intenționează consilierii locali ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, spune consilierul local al Partidului Democrat Liberal, Ciprian Ene, pentru că ea a fost adoptată conform legii. „Este vorba despre o hotărâre de Consiliu care a fost votată de majoritatea consilierilor locali. Acest proiect de hotărâre nu necesită o majoritate calificată, motiv pentru care el a și trecut. Dacă alte proiecte au nevoie de o majoritate calificată, respectiv trebuie să existe două treimi de voturi din partea consilierilor, acest proiect de hotrărâre nu a implicat o astfel de procedură”, spune Ciprian Ene. De aceea reprezentantul PDL spune că singura soluție aleasă de consilierii PDL este aceea de a informa și de a atrage atenția locuitorilor municipiului Buzău vizavi de această investiție inutilă, cu atât mai mult cu cât bugetul pentru acest proiect a crescut cu aproape trei miliarde lei în câteva luni. Dacă inițial se vorbea despre o reabilitare la valoarea de circa 11 miliarde lei, în urma studilui de fezabilitate făcut între timp s-a suplimentat până la valoarea de 13 miliarde lei.

„ProDemocrația se erijează în a fi reprezentanții cei mai vocali ai societății civile”

De aceea reprezentanţii PDL vor să sensibilizeze opinia publică şi societatea civilă. „Acţiunile PDL vor rămâne strict în domeniul informării cetăţenilor; vom încerca să mobilizăm şi societatea civilă, în special, pentru că ei sunt vocali doar în perioada campaniei electorale și ei se erijează în a fi reprezentanții cei mai vocali ai societății civile”, susține Ene. Totodată, consilierul PDL îi cere, public, primarului Boșcodeală „să aibă o poziție verticală și o poziție mult mai profesionistă cu privire la realizarea acestui proiect. Totodată, acesta îi solicită public să-și expună punctul de vedere și cu privire la aspectul conform căruia mult așteptata maternitate de pe strada Victoriei este în continuare închisă, după ce în mai 2012, o deschidea cu fast alături de fostul președinte al Consiliului Județean. „Consider că municipiul Buzău are cu totul alte priorități. Fântâna arteziană ar trebui să fie pe ultimul loc pe lista de priorități ale unicipiului Buzău. Consilierii Partidului Democrat Liberal nu au votat bugetul municipiului Buzău din trei motive: neincluderea unor sume pentru reabilitarea termică a blocurilor, cuprinderea reabilitării fântânii arteziene şi necuprinderea reabilitării clădirii în care funcţionează Asociaţia Nevăzătorilor. Domnul primar a promis, atunci, că aceste probleme vor fi remediate; într-adevăr, s-au prevăzut bani pentru reabilitarea termică a blocurilor. În schimb, fântâna arteziană va fi făcută, şi încă i s-a mărit suma cu vreo două miliarde de lei vechi. Justificarea primarului de la sfârşitul şedinţei de Consiliu Local mi se pare penibilă: să spui că trebuie să avem un monument de arhitectură pentru Buzăul secolului XXI, când tot oraşul arată ca după al doilea război mondial, este exagerat. Totodată îl rog pe domunul primar să meargă în cartierul Simileasca să vadă străzile Răchitei și Lăstunului iar dacă i se pare că este prea departe să ajungă până acolo, îl rog să facă o promenadă pe strada Ion Băieșu care nu a mai văzut asfalt de când s-a realizat”.

Ce spune Boşcodeală

„Primăria s-a angajat să termine într-un timp rezonabil toată partea centrală a orașului Buzău. Am recuperat clădirea Bazarului, a Primăriei, iar în momentul de față se lucrează la centrul istoric de pe Cuza Vodă. După cum știți s-a refăcut si platforma de marmură și a rămas doar fântâna arteziană pe care am considerat să o facem din fonduri proprii de la buget, dat fiind că valoarea de 300.000 de euro este una extrem de mică și dacă așteptăm  fondurile europene atunci le vom accesa abia prin 2018 și cetățenii ar fi privați de această fântână. De altfel, vă reamintesc că dumneavoastră ați aprobat această sumă în bugetul local al acestui an”, a declarat joi Constantin Boșcodeală.

Reamintim că proiectul în cauză a trecut cu largul concurs al consilierilor PSD și PNL.  Era necesară o reabilitare a acestei fântâni dar nu prioritară și la un buget exagerat, spun consilierilor locali ai Partidului Democrat Liberal, care, de altfel, s-au opus vehement introducerii acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței CLM de joia trecută, dar și la votarea bugetului general din luna martie a acestui an. Consilierii municipali ai PP-DD au fost și ei împotriva adoptării acestui proiect de hotărâre, motiv pentru care au anunțat deja intenția de ataca acestă decizie, alături de cea luată în Consiliul Județean privind aprobarea achiziţionării unui serviciu juridic de consultanţă, informare, asistenţă şi reprezentare a UAT- Judeţul Buzău/Consiliul Judeţean Buzău în realizarea şi implementarea „Planului de Investiţii pe Termen Lung pentru perioada 2008-2038 privind Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Buzău”. Proiectul a generat discuţii aprise joi, în şedinţa de Consiliu Judeţean. Consilierii PDL şi cei de la PP-DD au votat împotriva proiectului de hotărâre, pe motiv că se cheltuiesc prea mulţi bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here