boscoPreşedintele PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, a declarat că USD va avea cu siguranţă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, dacă prin negocierile ce se desfăşoară în prezent cu PNL nu se va trece peste instabilitatea creată la nivelul USL. „Chestiunea este foarte clară, Klaus Iohannis putea fi numit ministrul de interne şi vicepremier, dar nu prin a lua sarcinile lui Gabriel Oprea, pe care acesta le avea deja”, a declarat Constantin Boşcodeală.

Deşi a opiniat că, „prin negocieri, se poate trece peste această zonă de instabilitate la nivel de USL pentru un rezultat comun la prezidenţiale”, social-democratul nu a exclus ca USD să aibă un candidat propriu la alagerile prezidenţiale, transmite Agerpres. „USD are un viitor strălucit, după părerea mea, intenţia de vot a oamenilor va merge către acesta într-un mod covârşitor, iar dacă negocierile (cu PNL -n.r.) vor eşua, USD va avea sigur un candidat la prezidenţial”, a arătat Constantin Boşcodeală.

Comentariile sale au venit pe fondul noilor disensiuni apărute în USL după crearea de către PSD a unei noi alianţe, numite USD, şi care înglobează UNPR şi PC – aflat încă formal în ACD, alături de PNL. Tensiuni au apărut şi în contextul negocierilor eşuate de marţi pe marginea modificărilor ce vor fi aduse structurii Guvernului, după ce edilul sibian Klaus Iohannis a fost propus de PNL la Ministerul de Interne, dar şi în funcţia de vicepremier. Premierul Victor Ponta i-a propus lui Crin Antonescu ca toate cele patru partide din USL să fie reprezentat de câte un vicepremier, însă liderul PNL a respins propunerea. Prezidenţiabilul USL a explicat ulterior că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, întrucât „Asta ar însemna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei vicepremierului în acest guvern”. „Nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier de mână a lui Iohannis cu Daniel Constantin. Aşa ceva nu se poate”, a arătat Crin Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here