popaConstantin Popa, senator de Buzau, a declarat ca scopul venirii minerilor la Bucuresti in iunie 1990 era acela de a apara Romania impotriva celor care doreau restituirea proprietatilor confiscate de comunisti.
„Erau vremuri tulburi, vremuri in care daca spuneai ceva impotriva…stiti celebrul dicton: ‘Nu ne vindem tara!’. Oamenii erau patrioti in vremea aceea, incercau sa faca ceva pentru Romania si formele erau diferite”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa.
Intrebat daca minerii au venit din patriotism, senatorul a afirmat: „Da, asta a fost motivul lor. Au venit sa apere tara. Ca acolo s-a intamplat altceva…”, a explicat el.
Rugat sa precizeze de cine aparau tara minerii, Popa a spus:”Cred ca si dumneavostra stiti ce zvonuri se vehiculau. Daca vreti sa fiu destul de dur, va si spun de cine sa o apere, de cei care au scos, pana la urma, ‘restitutio in integrum’ si care s-a si intamplat pana la urma, ca toata tara a fost retrocedata. Asta au crezut ei la momentul de atunci”, a explicat senatorul UNPR.
Parchetul General a decis redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990 si punerea sub acuzare pentru infractiuni impotriva umanitatii a mai multor fosti demnitari, printre care se numara Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei si Virgil Magureanu, fostul director al SRI. Joi, presedintele Romaniei a primit oficial solicitarea procurorilor de incuviintare a urmaririi penale pentru fostul premier Petre Roman, fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu si fostul ministru al Apararii Victor Athanasie Stanculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here