Procurorii DNA au scos la iveală amănunte incredibile despre Daniel Tudor. Mita primită de acesta pentru a ajuta firma de asigurări Carpatica era denumită „tratament” în limbajul codificat dintre Ilie Carabulea şi intermediarul Ovidiu Marian, iar banii de la omul de afaceri ajungeau la fostul vicepreşedinte ASF în pungi de cadou.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, în referatul la propunerea de arestare preventivă a senatoarei Doina Tudor, că o parte dintre cei 300.000 de euro daţi mită de Ilie Carabulea pentru Daniel Tudor, atunci vicepreşedinte al ASF, au ajuns la acesta cu complicitatea fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian. Procurorii spun că, în 2013, Ovidiu Marian i-a dat 100.000 de euro de la Ilie Carabulea lui Daniel Tudor.Banii au fost daţi în maşina fostului vicepreşedinte al ASF, un autoturism Porsche, într-o pungă de cadou. „În urma acordului de principiu obţinut de la (…) şi a obţinerii de la acesta din urmă, în condiţiile descrise mai sus, a sumei de 500.000 de euro, ca primă tranşă din totalul sumei avansate de inculpatul George Daniel Tudor, inculpatul Marian Ovidiu s-a întâlnit, în intervalul martie – mai 2013, cu inculpatul George Daniel Tudor, în faţa clădirii situată pe (…) din Bucureşti şi i-a remis acestuia, în autoturismul condus de inculpatul Tudor, marca Porsche, suma de 100.000 de euro, introdusă într-o pungă de cadouri”, au scris procurorii în referat.

Anchetatorii au mai arătat că Ilie Carabulea şi Marian Ovidiu vorbeau codificat atunci când se întâlneau să discute de mita pentru Daniel Tudor, vicepreşedintele ASF era „doctor”, iar banii erau denumiţi „tratament”. „Din (…) , a rezultat că în intervalul mai – iunie 2013, între (…) (Ilie Carabulea – n.r.) şi Marian Ovidiu aveau loc dese întâlniri, ocazie cu care cei doi dialogau în mod disimulat, în sensul în care sumele pe care omul de afaceri trebuia să i le remită în continuare lui Marian Ovidiu erau denumite de acesta din urmă ca «tratament», iar persoana la care acesta intervenea în schimbul sumelor de bani era denumit «doctor»”, potrivit procurorilor.

După ce a primit o tranşă din mita de 300.000 de euro cerută de Daniel Tudor, acesta i-a cerut lui Ovidiu Marian să îi dea soţiei sale, Doina Tudor, restul de 200.000 de euro, în două tranşe. La indicaţia lui Daniel Tudor, Marian Ovidiu „a avut alte două întâlniri cu fosta soţie, inculpata Anca Doina Tudor, atât în (…), Bucureşti, prilej cu care i-a remis acesteia echivalentul în lei a sumei de 100.000 de euro, în interiorul unui autoturism (…), condus de inculpata cât şi, ulterior, în dreptul imobilului cu numărul (…), de pe strada (…) , context în care i-a remis o altă sumă de 100.000 de euro, tot într-o cutie de cadouri”. Procurorii DNA au cerut, vineri, arestarea preventivă a senatoarei Doina Tudor, însă cererea a fost respinsă de instanţa supremă, care a dispus măsura controlului judiciar, în dosarul în care este acuzată că a intermediat mita de la patronul Carpatica Asig, Ilie Carabulea, pentru fostul său soţ Daniel Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here