Deputata buzoiancă a fost prezentă astăzi la Conferinţa Națională cu tema: „Egalitatea, o șansă la o democraţie reală și modernitate”, organizată de Liga pentru Egalitate de Șanse a Tineretului Social Democrat, împreună cu Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor. Principalele teme abordate au fost:
1. Transpunerea prevederilor Convenţiei de la Istanbul în legislaţia naţională pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.
2. Propuneri legislative pentru implicarea femeilor în luarea deciziilor politice la nivel național și european, creşterea reprezentativităţii femeilor în organismele de conducere cu putere de decizie.
3. Integrarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă – Agenda 2030 – în cadrul politic naţional şi în politicile structurale.
4. Egalitatea de şanse şi de gen în manualele şcolare şi curriculum, educaţie civică în şcoli, educaţie privind sănătatea reproductivă.

De asemenea în cadrul lucrărilor pe ateliere s-a discutat despre Pachetul legislativ pentru combaterea violenței ”Transpunerea prevederilor convenției de la Istanbul în legislația națională pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.”

”Așa cum am declarat, consider că s-au facut progrese semnificative în ceea ce privește respectarea principiului egalității de gen, dar cu toate acestea, se mențin în continuare diferențe de gen. Statisticile ne arată că pe piața muncii femeile sunt mai slab plătite decât bărbații, iar posturile decizionale sunt ocupate în numar mare de bărbați. Comparativ cu alte țări, spre exemplu cu țările nordice, consider că mai avem mult de muncă până ajungem la un procent de reprezentare apropiat de cel al bărbaților la nivelul administrației sau la nivel parlamentar, însă, suntem pe drumul cel bun”, a scris Ionela Dobrica pe pagina sa de socializare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here