GhiveciuDeputatul PSD Marian Ghiveciu a surprins astazi audienta prezenta la conferinta saptamanala a PSD Buzau cu o problema  a carei importanta  pentru colegiul si judetul care l-a propulsat in Parlament nu am reusit sa o identificam. Vrand probabil sa dovedeasca cunostintele vaste acumulate in perioada vacantei parlamentare, Ghiveciu a ales astazi sa vorbeasca fix despre mineri si minele de la Lupeni sau…Vulcan.

Dupa cateva consideratii de specialitate pe teme agricole,  deputatul Marian Ghiveciu a facut un salt de cateva sute de kilometri si a inceput sa vorbeasca strict despre probleme legate de Ministerul Economiei si de inchiderea unor exploatari miniere:  “Discutam despre ministrul Economiei, Ion Ariton care vrea sa mai inchida trei mine respectiv  Uricani, Petrila si Paroseni din Lupeni…. din Vulcan, pardon. In 1997 existau 47.000 de angajati in momentul de fata au ramas 8.500. In 1997 cand s-au facut disponibilizarile stiti bine ca tot cei de la PD erau la guvernare si au promis ca vor investi pentru crearea locurilor de munca, pentru reconversie dar nu s-a intamplat nimic si nu cred nici de aceasta data ca statul nu va investi bani in zonele respective. Vreau sa va spun ca am fost frecvent pe Valea Jiului pentru ca am cativa colegi deputati si totul seamana ca dupa razboi. Oamenii nu au locuri de munca,  traiesc de pe o zi pe alta, totul acolo arata sinistru, parca ne aflam undeva in tarile Africane. Dar iata ca nu ii intereseaza si vor sa disponibilizeze de peste tot ”a afirmat deputatul Marian Ghiveciu.

Din pacate, nu am reusit sa intelegem de unde vine preocuparea deputatului social-democrat Marian Ghiveciu in legatura cu inchiderea minelor din Valea Jiului. Cum singura legatura pe care am putut-o stabili intre Vulcan (strada Vulcan) si Buzau este aceea a adresei de domiciliu a unui important membru al PSD asteptam cu interes urmatoarele luari de cuvant ale deputatului Marian Ghiveciu si pe alte teme de interes general.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/02/Marian-GHIVECIU.mp3|titles=Marian GHIVECIU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here