moniDezinteres față de moțiunea intitulată ” Reformiștii ” a europarlamentarului PDL Monica Macovei dacă este să ținem cont de numărul celor care au alcătuit audiența, doar 30 de persoane.  Aceasta  şi-a prezentat, aseară la sediul organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, moţiunea  care-i  susține candidatura la preşedinţia partidului.

   În delegația Monicăi Macovei a fost unul dintre iniţiatorii şi semnatarii moţiunii, fostul mini­stru de Externe Teodor Baconschi . La sediul PD-L Buzău Macovei  a fost întâmpinată de preşedintele organizaţiei municipale, consilierul local Ciprian Ene, şi de fostul deputat Valeriu Alecu.

   Prestaţia fostului ­ministru al Justiţiei, Monica Macovei poate fi caracterizată prin sobrietate. Europarlamentarul a vorbit puțin și la obiect și chiar dacă a fost puţin dezamăgită de prezenţa destul de redusă a membrilor organizaţiei judeţene a partidului. Monica Macovei nu a dat curs provocărilor celor care ar fi vrut să audă critici legate de conducerea PDL Buzău: „Nu am venit la Buzău să fac declaraţii împotriva şefului filialei (…) L-am sunat pe domnul Preda şi i-am spus că vreau să vin la Buzău să-mi prezint moţiunea. Eu ­respect opţiunile fiecăruia, chiar dacă dânsul este printre cei care susţin moţiunea domnului Blaga”, a răspuns Macovei. 

   Fostul ministru al justiției a prezentat atuurile pe care consideră că le are în faţa celor doi contracandidaţi: „Am mai multă credibilitate în comparaţie cu contracandidaţii mei, am intransigenţă, nu fac blat cu nimeni, negociez, dar nu fac compromisuri pe Justiţie şi cu penalii. Aşa voi aduce înapoi pe cei care ne-au votat în 2004, 2007, 2008, 2009 şi care în 2012 au stat acasă (…) Ce vreau pentru partid? O consultare largă a membrilor de partid, promovarea pe merit în funcţii de partid şi în cele publice, adică ceea ce vrea electoratul”, a mai spus Monica Macovei.

   Prin urmare încă o dată în plus doamna Macovei a dovedit că este extrem de departe , în sus, pe scara valorilor comparativ cu fostul ministru al dezvoltării și turismului, Elena Udrea, care cu 24 de ore înaintea acesteia a arătat tupeu, penibil, demagogie și o nesimțire crasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here