scutaru1Întâlnirea de astăzi din Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor cu ministrul de interne Traian Igaş nu a lămurit foarte multe aspecte în ceea ce priveşte reorganizarea MAI.

„Discuţiile în această dimineaţă au durat doar 45 de minute, ministrul Igaş se grăbea să ajungă la aeroport  pentru a fi prezent la Bruxelles unde se vota aderarea României la Schengen. S-a stabilit cifra disponibilizaţilor 10 mii. Aceştia ar urma să plece din sistem în următoarele două luni odată ce va fi aprobat statutul poliţistului, noi ( opoziţia n.r.) aşteptăm de la Curtea Constituţională o decizie săptămâna viitoare pe acest subiect. Au fost pe durata discuţiilor cu ministrul Igaş 4 sau 5 întrebări de genul: Ce se întâmplă când singurul poliţist care va rămâne la postul de poliţie din mediul rural îşi va lua concediu? Dacă se iau în considerare criteriul demografic ori rata infracţionalităţii în locurile unde se vor face disponibilizările?”, a declarat pentru Jurnalul de Buzău deputatul George Scutaru, vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților. 

Scutaru a mai spus că săptămâna viitoare o nouă întâlnire cu ministrul Igaş va da răspunsuri acestor întrebări, când şeful din MAI va prezenta situaţia fiecărui judeţ în parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here