images 3

Medicul Venera Acsinte a fost eliberată din funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Buzău începând cu data de 5 august și va ocupa funcția de șef Serviciu Control (n.r. fosta Inspecție Sanitară de Stat) în cadrul instituției. Directorul executiv adjunct Viorica Mihalașcu îi va prelua atribuțiile, prin efectul legii, până la emiterea unei decizii de numire definitivă pe această funcție. Documentul oficial de eliberare din funcţie a doctoriţei Venera Acsinte a ajuns aseară la DSP Buzău.

Numele medicului Mihalaşcu pentru funcția de director executiv al DSP nu este o surpriză, ştiut fiind că prima poziţie în structura de conducere a DSP aparţine social-democraţilor, iar dr. Viorica Mihalaşcu a fost propunerea PSD încă de anul trecut, având susţinere puternică din această zonă  a politicului prin soțul său, consilierul local PSD Gabriel Mihalașcu.

Informații privind numirea medicului Viorica Mihalașcu în locul Venerei Acsinte au fost vehiculate încă de acum un an, urmând ca funcţia de director executiv adjunct să fie ocupată de dr. Celine Toader, cu state vechi în PNL. Aceasta din urmă a mai deţinut funcţia de adjunct la DSP timp de două mandate consecutiv, în perioda 1996-2004, pentru ca apoi să fie promovată în funcţia de director general executiv, până în 2008, când la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a fost instalat dr. Horia Banu. Ulterior, acesta a fost înlocuit de dr. Venera Acsinte, ambii fiind susţinuţi de PDL.

În perioada următoare, doctorița Viorica Mihalașcu va avea o misiune dificilă, și anume să/și pună semnătura pe documentul prin care trei angajați ai instituției vor fi disponibilizați ca urmare a aplicării reducerii cu 4% a numărului de posturi ocupate din organigrama instituției. Asta înseamnă că 3,5 posturi trebuie scoase din schemă, ceea ce înseamnă că vor fi disponibilizate 3 persoane iar o a patra va fi păstrată cu jumătate de normă. Există posibilitatea ca persoanele aflate în prag de pensionare să cedeze posturile, însă decizia aparține doar acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here