Dosarul Maternitatea, în care fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, se apropie de final. După doar cinci termene, magistraţii Curţii Supreme se vor pronunţa în apelul formulat în acest caz. Primul termen în apel a fost în luna martie, iar de atunci au mai avut loc încă patru şedinţe de judecată. La ultimul termen, magistraţii Înaltei Curţi au stabilit termen pentru pronunţare data de 5 noiembrie.

Procesul în dosarul Maternitatea a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu a fost acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău. Unele echipamente nici nu au fost livrate, iar altele erau închiriate pentru inaugurarea maternităţii în plină campanie electorală în 2012.
Victor Mocanu a fost condamnat, în iulie 2016, la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupție. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare și ceilalți 3 inculpați, dar au primit pedepse mai ușoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here